• Πριν ακόμα ολοκληρωθεί η περιμετρική οδός της Καβάλας, ο Μάκης Παπαδόπουλος, επικεφαλής του συνδυασμού «Ο Τόπος της Ζωής μας» και υποψήφιος δήμαρχος, έβαλε στο τραπέζι της συζήτησης, στην εκδήλωση που διοργάνωσε την περασμένη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018, την πρόταση για την κατασκευή περιμετρικής οδού στον οικισμό του Παληού και σύνδεσης με την Εγνατία οδό.
  • Η σύνδεση του Παληού με την Εγνατία οδό, ήταν αίτημα των κατοίκων του οικισμού, το οποίο δεν ικανοποίησε η κατασκευάστρια εταιρεία λόγω υψηλού κόστους. Ο πραγματικός λόγος, κατά την άποψη μας, ήταν η απροθυμία της διοίκησης της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» να κατασκευάσει την έξοδο προς το Παληό, γιατί θα «άνοιγε την όρεξη» και σε άλλους οικισμούς κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου, να υποβάλλουν το ίδιο αίτημα. Έτσι, θα καταργούνταν ο χαρακτήρας του «κλειστού αυτοκινητόδρομου» και η λειτουργία των μετωπικών σταθμών διοδίων.
  • Η έξοδος προς το Παληό δεν κατασκευάστηκε, γιατί δεν διατέθηκαν τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή του κόμβου, που θα συνέδεε τον αυτοκινητόδρομο με το οδικό δίκτυο του οικισμού. Αλλά, ούτε και η τότε δημοτική αρχή του Δήμου Καβάλας πίεσε την «Εγνατία Οδό Α.Ε.» να υλοποιήσει το έργο, βρίσκοντας εκείνη τη απαιτούμενη χρηματοδότηση. Αργότερα, κατασκευάστηκε ο μετωπικός σταθμός διοδίων στο ύψος της Μουσθένης, ενώ λειτουργούν τέσσερις, αν δεν κάνουμε λάθος, έξοδοι κατά μήκος της λεγόμενης «μεσόγειας χάραξης» του αυτοκινητόδρομου, που διασχίζει την Πιερία κοιλάδα, ανάμεσα στο όρος Παγγαίο και στην οροσειρά του Συμβόλου.
  • Τα χρήματα για την κατασκευή του μετωπικού σταθμού διοδίων στην Μουσθένη βρέθηκαν, όπως και για τον σταθμό στη θέση «Άσπρη Άμμος». Εάν πιστεύει ο Μάκης Παπαδόπουλος, ότι η διοίκηση της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» θα ξανασυζητήσει τη σύνδεση του Παληού με τον αυτοκινητόδρομο, οφείλει να παρουσιάσει τα επιχειρήματά του στους δημότες.
  • Επίσης, πρέπει να αναφέρει περισσότερα για την περιμετρική οδό του Παληού. Ποια είναι η προτεινόμενη χάραξη, η σκοπιμότητα να κατασκευαστεί ο συγκεκριμένος δρόμος και ποιος θα τον κατασκευάσει. Θα χρειαστεί να γίνουν απαλλοτριώσεις οικοπέδων για τη διάνοιξη; Θα συνδεθεί η περιμετρική οδός με την Εγνατία οδό;
  • Δεν πρέπει μία πρόταση να στηρίζεται κάπου, για να υπάρξει πεδίο συζήτησης; Πιστεύουμε ότι ο Μάκης Παπαδόπουλος, δεν μίλησε τυχαία για τη σύνδεση του Παληού με την Εγνατία οδό. Είναι, μήπως, μία εξαγγελία ως υποψήφιος δήμαρχος, για να προσελκύσει ψηφοφόρους από το συγκεκριμένο δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Καβάλας; Δεν μπορεί να καλλιεργεί «φρούδες ελπίδες» στους κατοίκους, εκτός κι αν έχει κάτι «χειροπιαστό» να καταθέσει. Εμείς μείναμε με την εντύπωση, ότι ο κόμβος της Εγνατία οδού στο Παληό δεν θα κατασκευαστεί. Όχι για οικονομικούς, ή τεχνικούς λόγους, αλλά γιατί θα προκαλέσει κι άλλα αιτήματα για εξόδους σε άλλες περιοχές. Για την «Εγνατία Οδό Α.Ε.», όμως, η προτεραιότητα είναι να κατασκευαστούν οι σταθμοί διοδίων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ