FOOTBALL LEAGUE / ÊÁÂÁËÁ - ÊÁËÁÌÁÔÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ËÁÓÊÁÑÇÓ ÔÓÏÕÔÓÁÓ / EUROKINISSI)

-Η καραντίνα θα λήξει και τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου θα συνεχιστούν σε όλες τις κατηγορίες στην Ελλάδα. Μετά την αγωνιστική απραξία, ωστόσο, τα σωματεία, κυρίως εκείνα των ημι-επαγγελματικών και ερασιτεχνικών κατηγοριών, θα αντιμετωπίσουν και την οικονομική δυσπραγία. Η ελληνική οικονομία ξεπέρασε το όριο αντοχής (και ανοχής) μετά την σκληρή περίοδο των μνημονίων και τις διαδοχικές καραντίνες λόγω της πανδημίας του covid-19. Παρακολουθώντας παιχνίδια (σ.σ. σε τηλεοπτική μετάδοση) του πρωταθλήματος της Super League 2, την προηγούμενη και την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, ακόμα αναρωτιόμαστε για την σκοπιμότητα που δημιουργήθηκε η συγκεκριμένη κατηγορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

-Η άποψη μας είναι, ότι το επίπεδο του ποδοσφαίρου δεν είναι υψηλότερο από εκείνο που παίζουν τα σωματεία της κατηγορίας Football League. Επίσης, οι εγκαταστάσεις (γήπεδα, αθλητικά κέντρα) δεν είναι καλύτερες, ο αριθμός των θεατών (προ της πανδημίας του covid-19) στα παιχνίδια δεν είναι μεγαλύτερος και γενικότερα, οι διαφορές μεταξύ των δύο κατηγοριών του ημι-επαγγελματικού ποδοσφαίρου, είναι (απειρο)ελάχιστες. Η κυριότερη διαφορά, αφορά στο χρηματικό ποσό που λαμβάνουν ως μερίδιο από το τηλεοπτικό συμβόλαιο.

-Πιστεύουμε πως η Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία (Π.Α.Ε.) Αθλητικός Όμιλος «Καβάλα» 1965, όχι μόνο δικαιούται να βρίσκεται στην κατηγορία Super League 2, αλλά με μία διοικητική και οικονομική σταθερότητα, μπορεί να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα. Τα τελευταία έτη υπάρχει διοικητική σταθερότητα, που είναι το Α και το Ω, για να «χτιστεί» μία ανταγωνιστική ομάδα. Επίσης, φαίνεται να επικρατεί οικονομική νοικοκυροσύνη. Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Α.Ο.Κ. δημιούργησε έναν «κορμό» αξιόλογων Καβαλιωτών ποδοσφαιριστών, που ενισχύεται από ταλαντούχους Έλληνες συμπαίκτες. Στα θετικά, να επισημάνουμε, είναι η δημιουργία του «προπονητηρίου» στο Κρυονέρι και βεβαίως, η ανάπτυξη της Ακαδημίας και η συγκρότηση ομάδας νέων ποδοσφαιριστών (κάτω των 19 ετών).

-Έγιναν βήματα προόδου και μετά την επίτευξη του στόχου της ανόδου στη Football League, ο σύλλογος βρήκε την ηρεμία, που δεν είχε την προηγούμενη πολύ δύσκολη δεκαετία. Είναι κρίσιμο, θεωρούμε, να γίνει το «επόμενο ψηλότερο βήμα» τόσο αγωνιστικά, όσο και οργανωτικά. Η τοπική κοινωνία στηρίζει την προσπάθεια, αλλά η στήριξη αυτή έχει «ταβάνι». Ακόμα κι αν η ομάδα προβιβαστεί στη Super League 2, δεν αναμένουμε εντυπωσιακή μεταβολή στα εισιτήρια και στις χορηγίες, ούτε θεαματική βοήθεια από τους (τρεις) βασικούς μετόχους. Πέρα από τα χρήματα του τηλεοπτικού συμβολαίου, τα οποία θα αυξηθούν, οι άλλες πηγές χρηματοδότησης θα είναι περιορισμένες. Όμως, η υλοποίηση του υψηλότερου στόχου, δεν μπορεί να στηριχθεί στη διαπραγμάτευση του τηλεοπτικού συμβολαίου.

-Θα επαναλάβουμε πως χρειάζεται να αναζητηθούν κι άλλα (οικονομικά) στηρίγματα. Να αξιοποιηθούν κι άλλες ευκαιρίες, όπως η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Π.Α.Ε., με σκοπό να βρεθεί ο «στρατηγικός εταίρος». Ο Α.Ο.Κ. και η Καβάλα, μπορούν να προσελκύσουν ενδιαφέρουσες προτάσεις συνεργασίας και να αλλάξουν επίπεδο. Αρκεί όταν εμφανιστεί η ευκαιρία, να την αρπάξουν από τα μαλλιά!

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.