OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο Σύνδεσμος Απόστρατων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Καβάλας, με επιστολή προς τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, επανέρχεται στο σημαντικό ζήτημα της στέγασης (μετεγκατάστασης) της 2ης περιφερειακής διοίκησης Λιμενικού Σώματος στην Καβάλα. Η επιστολή αναφέρει τα εξής: «Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Καβάλας, θέλει να ευχαριστήσει τον αρχηγό Λιμενικού Σώματος, για το άμεσο και έμπρακτο ενδιαφέρον που έδειξε, μετά τις επιστολές που έλαβε από τον Σύνδεσμό μας, σχετικά με το θέμα της στέγασης-μετεγκατάστασης της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος (Καβάλας), το οποίο θέμα είναι ένα πάγιο πρόβλημα του Λιμενικού Σώματος στην Καβάλα, όπου εδώ και τόσα χρόνια προσπαθεί, αλλά δεν μπορεί, να βρει τη λύση του και να στεγάσει την Υπηρεσία της 2ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ., σε ένα κτήριο του κράτους αδαπάνως, εξοικονομώντας, έτσι, τα υπέρογκα ποσά που καταβάλει για ενοίκιο, εδώ και τόσα χρόνια, ζημιώνοντας το ΥΝΑΝΠ και κατά συνέπεια το κράτος μας.

Όσον αφορά το κτήριο, θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε, ότι σαν κτήριο είναι το καταλληλότερο που θα μπορούσε να υπάρξει προκειμένου στεγάσει τις ανάγκες της 2ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ., μια και μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν σε λειτουργία από τον Στρατό, ως Στρατολογία. Πρόκειται για ένα διώροφο κτήριο (πάνω από 300τ.μ. ανά όροφο), το οποίο ανήκει στη Μεραρχία Καβάλας, και απ’ όσο γνωρίζουμε, δεν χρειάζεται κτηριακές παρεμβάσεις, διότι είναι διαμορφωμένο και δομημένο για στρατιωτική Υπηρεσία και το μόνο που χρειάζεται είναι: α) ελαιοχρωματικές εργασίες, β) ηλεκτρολογικές εργασίες και γ) υδραυλικές εργασίες, για την ανακαίνιση της κουζίνας και του W.C.

Ο χρονικός ορίζοντας που απαιτείται για την υλοποίηση των παραπάνω εργασιών, προκειμένου να παραδοθεί για χρήση στη 2η ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ., είναι πολύ μικρός, από τη στιγμή που θα αρχίσουν τα συνεργεία τις εργασίες συντήρησης.

Κύριε περιφερειάρχα, κύριε αντιπεριφερειάρχα, κύριοι βουλευτές, απευθυνόμενοι σ’ εσάς, θέλουμε να σας παρακαλέσουμε να αναλάβετε άμεσα πρωτοβουλίες, για την υλοποίηση της μελέτης και ανάληψη του κόστους, ώστε να αρχίσει άμεσα η εκτέλεση των απαιτούμενων εργασιών επισκευής του κτηρίου της παλιάς Στρατολογίας, προκειμένου δοθεί ένα τέλος στο πάγιο πρόβλημα της στέγασης της 2ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.

Τελειώνοντας, θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε εκ των προτέρων και να σας επιστήσουμε την προσοχή στο μείζον αυτό θέμα, διότι δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία αυτή που μας παρουσιάζεται, προκειμένου να λυθεί, μια για πάντα, το πρόβλημα της στέγασης της 2ης ΠΕΔΙΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ., που είναι μία επιτελική διοικητική Υπηρεσία και καλύπτει γεωγραφικά όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και όχι μόνο.

Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Καβάλας, θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των συναδέλφων και θα συμβάλει στην επίλυση κάθε προβλήματος που αντιμετωπίζουν τόσο οι απόστρατοι, αλλά και οι εν ενεργεία συνάδελφοι των Σωμάτων Ασφαλείας».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ