-Ενοχλήθηκε το καρντάσι, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, γιατί η κυβέρνηση της Βουλγαρίας δεν αναγνωρίζει την «μακεδονική» γλώσσα των Σκοπιανών και την «μακεδονική» ταυτότητα των σλαβόφωνων πολιτών του κρατιδίου. «Αυτό που προτείνει η άλλη πλευρά, δεν συνάδει με τις σχέσεις καλής γειτονίας, δεν είναι καθόλου αδελφικό και απέχει πολύ από κάθε ευρωπαϊκή έννοια. Κι αν παραμείνει έτσι, πρέπει να προετοιμάσουμε τον μακεδονικό λαό, για το ενδεχόμενο να μην αρχίσει η πρώτη διακυβερνητική διάσκεψη τον Δεκέμβριο», δήλωσε ο Ζόραν, μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στη Σόφια.

-Θυμάστε, καρντάσια, πόσο διαφορετικό ήταν το κλίμα της συνάντησης του Ζόραν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον περασμένο Ιούλιο, όταν τα είπαν στο περιθώριο του συνεδρίου του Economist. Ο Ζόραν ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, για τις μεγάλες μάχες που δίνει, για να μην εμποδιστεί η ενταξιακή πορεία των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

-Η βουλγαρική κυβέρνηση πρότεινε στον Σκοπιανό πολιτικό ηγέτη, να βρούνε μία συμβιβαστική λύση για τις ιστορικές διαφορές μεταξύ των δύο χωρών, ώστε η Βουλγαρία να άρει την επιφύλαξη, δηλαδή το βέτο, για την ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

-Η Ελλάδα, καρντάσι Μπόικο (Μπορίσοφ), βρήκε τη «συμβιβαστική λύση» και υπέγραψε την «ιστορική» συμφωνία των Πρεσπών, στην οποία αναγνωρίζει ότι οι Σκοπιανοί μιλούν την «μακεδονική» γλώσσα, την οποία εσύ θεωρείς βουλγαρική διάλεκτο και ότι έχουν «μακεδονική» ταυτότητα, που εσύ, πάλι, αμφισβητείς και λες πως οι σλαβόφωνοι είναι Βούλγαροι.

-Ο Ζόραν, από την πλευρά του, επιμένει ότι θα στεναχωρηθεί ο «μακεδονικός» λαός, αν επιμείνει η Βουλγαρία στο βέτο και ζητάει να δείξει το ευρωπαϊκό (και όχι το βαλκανικό) πνεύμα της. Και στη γωνία του κάδρου, Ζόραν, καιροφυλακτεί ο Έντι Ράμα, με το ό(Ραμα) της μεγάλης Αλβανίας, στην οποία θα «κουρνιάσουν» (σαν μικρά περιστέρια) οι Αλβανοί του Κοσόβου και των Σκοπίων. Εδώ είναι Βαλκάνια! Ένας μύλος δηλαδή!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ