Σε δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών σε όλες τις τράπεζες της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Νέστου προχώρησε η ανάδοχος κοινοπραξία του έργου: «Σύνδεση παροχών με το δίκτυο αποχέτευσης». Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου του Δήμου Νέστου, η διοίκηση του Σάββα Μιχαηλίδη, από το έτος 2008, δεν πλήρωσε, ως όφειλε, καμία δόση έναντι της οφειλής, η οποία ανερχόταν στο ποσό του ενός εκατομμυρίου διακοσίων χιλιάδων ευρώ (1.200.000€).

Η σημερινή διοίκηση, που ανέλαβε το έτος 2014, έκανε αμέσως διακανονισμό της οφειλής με τις τράπεζες στις οποίες εκχωρήθηκε η απαίτηση από την κοινοπραξία ΦΙΛΙΠΠΟΣ Α.Ε.-ΜΑΓΚΑΦΙΝΗΣ ΑΔΑΜ Α.Ε. Και έως σήμερα, κατέβαλε το ποσό των 500.000€. Η διοίκηση Σ. Μιχαηλίδη, αναφέρει το δελτίο Τύπου ακόμα, παρόλο που μπορούσε να προσφύγει σε ένδικα μέσα, παραιτήθηκε του δικαιώματος αυτού. Όλο αυτό το διάστημα, η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. προσπαθεί να επικοινωνήσει με τους εργολάβους, για να γίνει νέος διακανονισμός. Παράλληλα, αναζητεί τη λύση με δανειοδότηση, προκειμένου να γίνει πλήρης εξόφληση του ποσού. Εξετάζει ακόμα, να υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για παράβαση καθήκοντος και εις βάρος συμπολιτών.

Επίσης, το διάστημα της διοίκησης Βαγγέλη Τσομπανόπουλου, πραγματοποιήθηκε έκθεση ορκωτού λογιστή για τον έλεγχο χρήσεων των ετών 2013 και 2014, βάσει της οποίας παρατηρήθηκαν αυξημένες δαπάνες το προεκλογικό έτος του 2014, σχεδόν κατά 400%, ενώ υπήρχαν και δαπάνες χωρίς αντίστοιχες αποφάσεις. Τον Μάιο του 2018 κατατέθηκε μήνυση από την «Αναπτυξιακή» του Δήμου Νέστου στον εισαγγελέα και την περασμένη εβδομάδα, με εντολή του, εγκαταστάθηκε ορκωτός λογιστής στα γραφεία της επιχείρησης, για να ελέγξει σε βάθος την υπόθεση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ