Αρκετά ήταν τα προβλήματα που προκάλεσε το τελευταίο έντονο καιρικό φαινόμενο στον Δήμο Νέστου. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019, έπειτα από σφοδρή βροχόπτωση σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, έσπασε ο αγωγός ύδρευσης στο Ποντολίβαδο και για λίγες ώρες διακόπηκε η παροχή νερού. Αφού σταμάτησε η βροχόπτωση, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Νέστου (Δ.Ε.Υ.Α.Ν.) αποκατέστησε τη βλάβη στον αγωγό και την ύδρευση του οικισμού. Επίσης, υπερχείλισε το ρέμα προς το Ελαφοχώρι και το Μοναστήρι Νικητών.

Ο δήμαρχος, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, με τον αντιδήμαρχο, κο Καϊντατζόπουλο, ήταν σε συνεχή εγρήγορση. Από νωρίς, τέθηκε σε λειτουργία η αντλία στην είσοδο του Χρυσοχωρίου, ενώ οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας καθαριότητας επέβλεπαν όλη την επικράτεια του Δήμου επί 24ωρης βάσης. Ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι παρέμειναν έως αργά το βράδυ στο Δημαρχείο σχεδιάζοντας τα μέτρα αντιμετώπισης, ενώ δέχτηκαν δεκάδες κλήσεις από δημότες, για την άντληση υδάτων. Έγινε ανάθεση σε ιδιώτη, ο οποίος με το βυτιοφόρο όχημά του, συνέβαλε στην αποσυμφόρηση της οδού Μαριού από τα λιμνάζοντα νερά. Σε επαφή με τον Τ.Ο.Ε.Β. Χρυσούπολης, γινόταν έλεγχος στις αρδευτικές τάφρους και λειτουργούσαν συνεχώς οι αντλίες στις Πηγές (σημαντική ήταν η βοήθεια του Γιώργου Ελευθερόπουλου) και στην Πετροπηγή.

Η βροχόπτωση συνεχίστηκε και τη νύχτα. Ο δήμαρχος με τους αντιδημάρχους, Καϊντατζόπουλο, Παπαθεοδώρου, Καραγεωργίου, Σαββαϊδη, Κοσμίδου, ήταν σε ετοιμότητα στο Δημαρχείο. Επιτόπιοι έλεγχοι έγιναν στο Χρυσοχώρι, το Χαϊδευτό, την Κεραμωτή και τις Πηγές, καθώς και παρέμβαση με μηχάνημα JCB, αντλίες και πομόνα στο Χρυσοχώρι και τις Πηγές. Ο αντιδήμαρχος, κος Παπαθεοδώρου, βρισκόταν στη Δημοτική Ενότητα Ορεινού, για την καταγραφή των ζημιών, ενώ η αντιδήμαρχος, κα Κοσμίδου, περιόδευσε στην Κεραμωτή, τις Πηγές και τη Νέα Καρυά.

Η δημοτική αρχή, από πολύ νωρίς κι αφότου ενημερώθηκε από την Πολιτική Προστασία για τα έντονα καιρικά φαινόμενα, έδωσε εντολή για τον έλεγχο και τον καθαρισμό των φρεατίων και των καναλιών, για να αποφευχθούν συνέπειες από τυχόν πλημμύρα. Παρά τον μεγάλο όγκο νερού που έπεσε, ο Δήμος Νέστου βγήκε αλώβητος, χάρη στην καλή οργάνωση και προετοιμασία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ