-Ο Άρης Βέρρος και οι «συναγωνιστές» του στην παράταξη «Συμπαράταξη Πολιτών» στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Καβάλας, έστειλαν το μήνυμα που ήθελαν προς τον Θίοντορ και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Κώστα Πεφάνη.

-Ο Κ. Πεφάνης τους απάντησε με μία επιστολή, στην οποία υπενθύμισε ότι, οι δημοτικοί σύμβουλοι που απουσιάζουν αδικαιολόγητα από συνεχόμενες συνεδριάσεις, κινδυνεύουν να παυτούν από το αξίωμα τους. Αυτό προβλέπει ο νόμος για τη λειτουργία των συλλογικών οργάνων της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης.

-Τι προβλέπει, Άρη καρντάσι, ο νόμος, για τον δήμαρχο και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, όταν δεν εφαρμόζουν τις αποφάσεις του συλλογικού οργάνου; Σε ποιον είναι υπόλογοι, εκτός από το δημοτικό συμβούλιο; Έχουν επίπτωση και ποια είναι αυτή, αν δεν εκτελούν τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου;

-Αναρωτιέμαι, Άρη καρντάσι, αν εξαντλήσατε όλα τα νόμιμα μέσα πριν αποφασίσετε, οι τρεις αιρετοί της «Συμπαράταξης Πολιτών», την αποχή διαρκείας από τις συνεδριάσεις. Για παράδειγμα, γιατί δεν συνεννοήθηκε η «Συμπαράταξη Πολιτών» με τις άλλες παρατάξεις της «αντιπολίτευσης», για να καταθέσετε πρόταση μομφής κατά του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και γραπτό αίτημα, για τη διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης, στην οποία θα συζητηθεί το πρόβλημα και η πρόταση μομφής. Τι συμβαίνει εάν η πλειοψηφία του οργάνου εκφράσει τη δυσαρέσκεια, γιατί ο πρόεδρος αγνοεί τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου;

-Κινδυνεύει με έκπτωση ο πρόεδρος από το αξίωμα και προβλέπεται εκλογή αντικαταστάτη; Αν υπάρχει τέτοια διαδικασία, γιατί επιλέξατε, με τους «συναγωνιστές» σου, την αποχή από τις συνεδριάσεις, ενώ το πρόβλημα δεν λύθηκε; Γιατί, τέλος, δεν προσφύγατε στα ελεγκτικά όργανα του κράτους, για να κάνουν σύσταση στον πρόεδρο επειδή ασκεί πλημμελώς τα καθήκοντα του; Η αποχή, όπως φαίνεται, δεν απέδωσε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ