Ενώ η τοπική κοινωνία διεκδικεί την απόδοση των παλιών στρατοπέδων που βρίσκονται στην περιοχή Περιγιαλίου, ο συντοπίτης υπουργός εθνικής άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, υπέγραψε μνημόνια συνεργασίας και συναντίληψης μεταξύ του Ταμείου Εθνικής Άμυνας (Τ.ΕΘ.Α.) και των Δήμων Ναυπλιέων και Πέλλης. Την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021, υπέγραψε με τον δήμαρχο Πέλλης, Γρηγόρη Στάμκο, μνημόνιο συνεργασίας, με σκοπό την αξιοποίηση των πρώην στρατοπέδων «ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΥ» και «ΚΑΨΑΛΗ», συνολικής εκτάσεως 302.000 τετραγωνικών μέτρων.

Την διαδικασία πολεοδόμησης θα την αναλάβει ο Δήμος Πέλλης, σε στενή συνεργασία με το Τ.ΕΘ.Α., με πρόβλεψη ολοκληρώσεως εντός τριών (3) ετών από την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας. Μετά το τέλος της πολεοδόμησης, στο Ταμείο θα αποδοθεί σε οικοδομικά τετράγωνα, με επιλεγμένες χρήσεις γης και όρους δομήσεως, περίπου το 50%, από την συνολική έκταση. Η υπόλοιπη έκταση, θα αποδοθεί στον Δήμο, ως εισφορά σε γη και χρήμα, σύμφωνα με τις προβλέψεις της σχετικής νομοθεσίας, για την πολεοδόμηση περιοχών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.