Η Αγία Βαρβάρα είναι έτοιμη, ψυχολογικά και αγωνιστικά, για να δώσει τον «τελικό» αγώνα στο Σιδηρόκαστρο, το Σάββατο 21 Μαΐου 2022 στις 5 το απόγευμα, με στόχο την νίκη και την κατάκτηση της ανόδου στην Γ΄ εθνική κατηγορία. Ο προπονητής, Χρήστος Μυτικόπουλος, οι συνεργάτες του και οι καλαθοσφαιριστές, θα αντιμετωπίσουν τον «τελικό» όπως αντιμετώπισαν όλα τα προηγούμενα παιχνίδια του πρωταθλήματος ανδρών της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ.), με σεβασμό προς την αντίπαλη ομάδα, αλλά και πίστη για την νίκη.

Την εβδομάδα που διανύουμε, μάλιστα, η Αγία Βαρβάρα, στο πλαίσιο της καλύτερης προετοιμασίας ενόψει του παιχνιδιού στο Σιδηρόκαστρο, έδωσε αγώνα φιλικού χαρακτήρα στην Ξάνθη με την ομάδα της «Ασπίδας», που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής κατηγορίας. Ο Χρ. Μυτικόπουλος έμεινε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την διάθεση που έδειξαν οι καλαθοσφαιριστές και την εμφάνιση στο αγωνιστικό αυτό «τεστ». Στην δήλωση που έκανε στον «Κ.Τ.» είπε ότι: «Ήμασταν πολύ καλοί και πήραμε ψυχολογία από το παιχνίδι αυτό. Απέναντι σε μία ομάδα που αγωνίζεται σε υψηλότερη κατηγορία, είδαμε που βρισκόμαστε αγωνιστικά και τι μπορούμε να πετύχουμε».

Όσον αφορά το καθοριστικό, στην κυριολεξία, παιχνίδι στο Σιδηρόκαστρο και πως περιμένει να εξελιχθεί σημείωσε: «Είναι ένα παιχνίδι, που το θέλουν πολύ και οι δύο ομάδες. Ένας τελικός. Σε έναν τελικό, δεν μπορεί να γίνει πρόβλεψη. Τα παιχνίδια αυτά κρίνονται στις λεπτομέρειες. Εμείς θα παίξουμε με την ίδια νοοτροπία, που παίζουμε σε όλη την διάρκεια της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Υπάρχει εξαιρετικό κλίμα μέσα στην ομάδα. Ο καθένας παίζει για τους άλλους και όλοι μαζί για την ομάδα. Έτσι θα συνεχίσουμε».

Ερωτηθείς αν θα επηρεάσει την Αγία Βαρβάρα ο παράγοντας έδρα και η αναμενόμενη «θερμή» ατμόσφαιρα υπέρ της γηπεδούχου ομάδας, απάντησε ότι: «Γνωρίζουμε την ομάδα και την έδρα του Σιδηροκάστρου. Είναι μία «μπασκετική» ομάδα, που διαθέτει αξιόλογα παιδιά τόσο σαν παίκτες, όσο και σαν χαρακτήρες και επιστήμονες. Επίσης, εμείς έχουμε πολύ καλή σχέση με το συγκεκριμένο σωματείο και με όλα τα σωματεία που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα. Πιστεύω πως δεν θα δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα στο παιχνίδι. Η ατμόσφαιρα στο γυμναστήριο του Σιδηροκάστρου, δεν θα επηρεάσει την ομάδα μας. Άλλωστε, η παρουσία φιλάθλων, είναι κίνητρο για τους παίκτες να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους στο παιχνίδι».

Να θυμίσουμε ότι, στο παιχνίδι που διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο των Ποταμουδίων, η Αγία Βαρβάρα νίκησε το Σιδηρόκαστρο με σκορ 54-43. Επομένως, με μία ακόμα νίκη, θα γίνει το «ακλόνητο φαβορί» για την κατάκτηση της 1ης θέσης στην τελική φάση του πρωταθλήματος. Το ίδιο ισχύει κι αν ηττηθεί με διαφορά μικρότερη των 11 πόντων, ωστόσο η Αγία Βαρβάρα θα παίξει μόνο για την νίκη στο Σιδηρόκαστρο. Ακόμα, το Σάββατο 21 Μαΐου 2022, στις 5 το απόγευμα, ο Αστέρας Καβάλας θα παίξει εκτός έδρας με την Θύελλα Φερών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ