«Μία εκδήλωση αγάπης, για δύο κοσμοπολίτικα νησιά του Αιγαίου πελάγους, μακριά γεωγραφικά το ένα από το άλλο, κοντά όμως και τα δύο, μιας και «ανοίγουν την αυλαία» στην περιοχή της ομορφιάς, τη Θάσο, γλυκιά, βατή και προσιτή, όμορφη πολύ και τη Θήρα, άγρια, θαλασσοδαρμένη, θεολάξευτη, της ομορφιάς φορούν στολή τα δύο νησιά και οι μόδιστροι άγγελοι. Κι όλα αυτά, όταν άλλοι μιλούν για «γαλάζιες πατρίδες», αναφέρει δελτίο Τύπου για τη λογοτεχνική βραδιά που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Καραβάν ΒΒ» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, από την καθηγήτρια, Ευγενία Κούκουρα, με προσκεκλημένους ομιλητές από τη Θάσο, την πολυβραβευμένη ποιήτρια, πολιτική επιστήμονα, Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου και από τη Σαντορίνη, τον καθηγητή Θεολογίας και Φιλοσοφίας, Ιάκωβο Θήρα-Καραμολέγκο.

Το «παρών» έδωσαν φίλοι του πνεύματος, ανάμεσα τους: η πρόεδρος της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος, Γεωργία Αλεξίου και ο ταμίας της Ένωσης, ποιητής Λευτέρης Μουφτόγλου, η ποιήτρια Κωνσταντίνα Αλαμπουρινού, η Μαρία-Φιλομήλα Φιλιππίδου κι άλλοι ποιητές, ο επιχειρηματίας, Χαράλαμπος Φιλιππίδης, ο οποίος ανέφερε ιστορικά στοιχεία και μίλησε για τον Θεαγένη της Θάσου.

«Ήταν μία εκδήλωση, από την οποία κανείς δεν ήθελε να φύγει, όπου η ιστορία για τα δύο νησιά εναλλασσόταν με την ποίηση κρατώντας το ενδιαφέρον. Πλούσια εδέσματα με σπιτική λεμονάδα προσφέρθηκαν στους συμμετέχοντες, ενώ στο τέλος της βραδιάς, παρατέθηκε δείπνο στους ομιλητές, από τη διοργανώτρια της εκδήλωσης, στο εστιατόριο Bakal. Έτσι, μαζί με το πνεύμα τράφηκε και το σώμα, με σπονδή στο επανειδείν και τη δημιουργία κι άλλων τέτοιων συναντήσεων στο εγγύς μέλλον», αναφέρει, ακόμα, το δελτίο Τύπου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ