• Το τμήμα καλαθοσφαίρισης του Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα» ιδρύθηκε, εάν δεν κάνουμε λάθος, στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Είχε προηγηθεί, περίπου την ίδια εποχή (στα τέλη της δεκαετίας του 1960), η προσπάθεια του σωματείου «Βύρων» να δημιουργήσει ομάδα καλαθόσφαιρας, η οποία ήταν βραχύβια. Ο Α.Ο.Κ., επομένως, ήταν ο πρώτος σύλλογος, ιστορικά, στην πόλη, που καλλιέργησε το άθλημα και διεκδίκησε τη συμμετοχή στην κορυφαία εθνική κατηγορία (τότε Α΄ εθνική κατηγορία).
  • Μετά την αγωνιστική παρουσία των πρώτων ετών στο περιφερειακό πρωτάθλημα (ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης), κατάφερε να ανέλθει στις εθνικές κατηγορίες, στις οποίες είχε αδιάλειπτη συμμετοχή έως την περίοδο 2001-2002. Τότε, υποβιβάστηκε από την Γ΄ εθνική κατηγορία και πάλι στο περιφερειακό πρωτάθλημα (Α΄ κατηγορία Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης). Την επόμενη περίοδο (2002-2003) αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, μαζί με τους τοπικούς συλλόγους: Αστέρας Καβάλας, Ηρακλής Ποταμουδίων, Αγία Βαρβάρα, Γ.Σ. Ελευθερούπολης.
  • Έπειτα από δεκατέσσερα έτη, ο Α.Ο. «Καβάλα» ανασύστησε το τμήμα καλαθοσφαίρισης, για την ακρίβεια το ανδρικό και θα αγωνιστεί πάλι στο περιφερειακό πρωτάθλημα. Και κατά σύμπτωση, θα έχει αντιπάλους τα τοπικά σωματεία: Αστέρας Καβάλας, Αγία Βαρβάρα και Ηρακλής Αγίου Ιωάννη. Δεν γνωρίζουμε περισσότερα για την επαναλειτουργία του ανδρικού τμήματος καλαθόσφαιρας του Α.Ο.Κ., αφού οι διοικούντες τον Ερασιτέχνη δεν φρόντισαν να προβάλουν το γεγονός. Θεωρούμε, όμως, ότι η επάνοδος του Α.Ο.Κ. στο χώρο της καλαθόσφαιρας είναι ένα σημαντικό γεγονός, που πρέπει να έχει την ανάλογη προβολή.
  • Ίσως οι διοικούντες τον Ερασιτέχνη να θέλουν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους, για να μην δημιουργηθεί ζήτημα αντιπαλότητας με την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, που ήταν η «διάδοχη κατάσταση» μετά τη διάλυση των ανδρικών τμημάτων του Α.Ο. «Καβάλα», του Συλλόγου Αθλοπαιδιών Καβάλας «Αστέρας» και του Ηρακλή Ποταμουδίων. Ίσως θέλουν να τηρήσουν μία ταπεινή στάση στην αρχή, αφού δεν υπάρχουν οι οικονομικές δυνατότητες για να έχει ο σύλλογος πρωταγωνιστικό ρόλο από την αρχή.
  • Κατά την άποψη μας, η ανασύσταση του τμήματος θα έπρεπε να αποκτήσει πανηγυρικό χαρακτήρα και να μπει ο πήχης ψηλά από την αρχή. Κάθε σύλλογος πρέπει να έχει φιλοδοξίες και να διεκδικεί το καλύτερο αγωνιστικά. Το όνομα και η ιστορία επιβάλλουν ο Α.Ο.Κ. να πρωταγωνιστεί και να βρίσκεται ψηλά. Γίνεται μία νέα αρχή, έπειτα από 14 χρόνια, με στόχο, ακόμα, την επανασυσπείρωση των φιλάθλων του συλλόγου, των Α.Ο.Κτσήδων, γύρω και από την ομάδα πετοσφαίρισης γυναικών που επέστρεψε στην Α2 εθνική κατηγορία. Το τμήμα πετοσφαίρισης γυναικών είναι ο «οδηγός» για τα υπόλοιπα τμήματα του συλλόγου, όπως το νεοσύστατο της καλαθοσφαίρισης.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΠΕΣΤΑ ΚΩΣΤΑ. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΝΥΓΗΡΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Η ΕΠΑΝΑΣΎΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟΥ ΑΟΚ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΑΝΔΡΙΚΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΦΗΒΙΚΟ. ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. Ο ΑΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ