Σ’ ένα φεστιβάλ που «γέμισε» Ελλάδα, στο κέντρο του Βελιγραδίου, συμμετείχε με δικό της εκθεσιακό χώρο η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Στο 3rd Greek Weekend in Belgrade (3ο Ελληνικό Σαββατοκύριακο στο Βελιγράδι), που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Δημοκρατίας (Trg Republike), συμμετείχε πλήθος κόσμου που έδειξε την αγάπη του προς την Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. Το δελτίο Τύπου αναφέρει, επίσης, ότι: «Η έκθεση, με φεστιβαλικό χαρακτήρα, είχε ως σκοπό να παρουσιάσει την Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. ως ένα ιδανικό τουριστικό γαστρονομικό και θρησκευτικό προορισμό. Το περίπτερο της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. εντυπωσίασε. Εκτέθηκαν προϊόντα όπως: ντόπια τυριά και φέτα, τσίπουρο, ούζο, ποικιλίες ντόπιων κρασιών, γλυκά και παρασκευάσματα από ντόπια προϊόντα, κρεατικά κ.ά.

Κατά την τελετή έναρξης, ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού, Κώστας Αντωνιάδης, τόνισε τους ιδιαίτερους δεσμούς που υπάρχουν ανάμεσα στη Σερβία και στην Ελλάδα και τα κοινά πολιτιστικά, θρησκευτικά και ιστορικά στοιχεία που ενώνουν τους δύο λαούς, ενώ πρόβαλε τα δύο νησιά, τη Θάσο και τη Σαμοθράκη, τις μαγευτικές παραλίες, το άθικτο φυσικό περιβάλλον, τα σημαντικά θρησκευτικά και ιστορικά μνημεία, τις πανέμορφες πόλεις με τα ιδιαιτέρα χαρακτηριστικά τους, ενώ κλείνοντας σημείωσε ότι: «χρειάζεται η Ελλάδα και η Σερβία μαζί, να κάνουμε συνέργειες και συνεργασίες τουριστικής προβολής και προώθησης των περιοχών μας».

Η εκδήλωση συνοδεύτηκε από πολιτιστικά και μουσικά προγράμματα. Χορευτικές ομάδες από την Ελλάδα παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς. Η ορχήστρα που έπαιξε παραδοσιακή και σύγχρονη ελληνική μουσική, ενώ εθνικά δίκτυα της Σερβίας κάλυψαν τηλεοπτικά την εκδήλωση, ενώ δόθηκαν και συνεντεύξεις.

Η έκθεση έγινε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού της Σερβίας, της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βελιγράδι, του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Σερβίας (Hellenic Business Association – HBA), του Τουριστικού Οργανισμού του Βελιγραδίου, της κυβέρνησης της πόλης του Βελιγραδίου και της Beokom.

Ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού, Κώστας Αντωνιάδης, παρακάθισε σε δείπνο που παρατέθηκε από τον Μητροπολιτικό Δήμο του Βελιγραδίου, στο οποίο συζήτησε διεξοδικά με τον υπεύθυνο επί τουριστικών θεμάτων του Δήμου, Μιόντρακ Πόποβιτς, για την ανάπτυξη συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού. Από σερβικής πλευράς υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον για θρησκευτικό τουρισμό στη περιοχή της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Επίσης, παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Αλεξανδρούπολης, Κωνσταντίνος Γκουτσίδης».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ