• Εάν ρωτήσετε τους ιδιοκτήτες των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης, γιατί δέχονται τις διαφημιστικές καταχωρήσεις που τους στέλνει ο Διαδριατικός Αγωγός (T.A.P.), ενώ είναι αντίθετοι στην όδευση του αγωγού από τα τενάγη Φιλίππων, θα απαντήσουν (ορθώς) ότι τα Μέσα Ενημέρωσης είναι επιχειρήσεις και έχουν ανάγκη από έσοδα για να επιβιώσουν. Όμως, είναι ελεύθερα να ασκούν κριτική και να εκφράζουν την άποψη και τη θέση τους, για τα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία.
  • Για τα ίδια Μέσα Ενημέρωσης, ο Δήμος Καβάλας και ειδικότερα η δήμαρχος, Δήμητρα Τσανάκα, δεν έχουν δικαίωμα να δέχονται τη χορηγία του T.A.P. για το φεστιβάλ cosmopolis, ούτε τα έργα που θα συγχρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και τον T.A.P. και αφορούν σε δύο πολύ σοβαρές παρεμβάσεις. Τη σύνδεση του δικτύου ύδρευσης των οικισμών της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων με τον κεντρικό αγωγό, που μεταφέρει το νερό από τις πηγές Βοϊράνης στην πόλη της Καβάλας. Και τον καθαρισμό των καναλιών και των ταμιευτήρων στα τενάγη Φιλίππων, με σκοπό να εξασφαλιστεί επάρκεια νερού για την άρδευση των καλλιεργειών.
  • Για το σύνολο, σχεδόν, των Μέσων Ενημέρωσης, η Δ. Τσανάκα είναι δίγλωσση, υπέστειλε τη σημαία του αγώνα και ξεπούλησε τους συμπολίτες, που αντιδρούν στην όδευση του αγωγού από τα τενάγη Φιλίππων. Δεν αντιλαμβάνονται, ή δεν θέλουν να αντιληφθούν, ότι η πραγματοποίηση των δύο σημαντικών έργων στην περιοχή, δεν συνδέεται με την πάγια θέση της τοπικής κοινωνίας, για την αλλαγή της όδευσης του αγωγού και με την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για τον σκοπό αυτό.
  • Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, μπορεί να ισχυρίζεται ότι θέλει. Άλλωστε, δεν περιμέναμε να δηλώσει, μετά τη συνάντηση με τη δήμαρχο και τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, ότι θα ικανοποιηθεί το αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Είπε αυτά, ακριβώς, που λέει ο T.A.P. και θα επαναλάβει η διευθύντρια στην Ελλάδα, Κατερίνα Παπαλεξανδρή, στη συνέντευξη Τύπου που θα δώσει στην Καβάλα την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018.
  • Επίσης, ο Γ. Σταθάκης μπορεί να επιθυμεί ότι το ΣτΕ θα απορρίψει την προσφυγή του Δήμου και του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας και έτσι θα «ξεμπλοκάρει» το έργο στα τενάγη Φιλίππων, αλλά πρέπει να κάνει υπομονή για την ανακοίνωση της απόφασης.
  • Η δήμαρχος Καβάλας, όπως δήλωσε, έβαλε σε προτεραιότητα το γενικό καλό. Μπορούσε να αρνηθεί τα «δώρα» του υπουργού και του T.A.P., για να δείξει ότι είναι «επαναστάτρια» και να κερδίσει τα θετικά σχόλια των Μέσων Ενημέρωσης. Λειτούργησε, ωστόσο, ως δήμαρχος και όχι ως «πολιτικάντισσα». Έτσι, οι συμπολίτες στη Δ.Ε. Φιλίππων, σε λίγα χρόνια, θα πίνουν καθαρό νερό, η Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας θα πάψει να «πονοκεφαλιάζει» που θα κάνει γεώτρηση, για να βρει επαρκές και ποιοτικό νερό, ώστε να το αναμείξει με το νερό που περιέχει νικτρικά, θα δώσει οριστική λύση στην υδροδότηση των ορεινών οικισμών, που κάθε καλοκαίρι μένουν χωρίς νερό για εβδομάδες και οι γεωργοί θα έχουν τις απαραίτητες ποσότητες νερού για την άρδευση των χωραφιών τους, χωρίς να «κλέβουν» από το πόσιμο νερό των νοικοκυριών.
  • Είναι πιθανό, η προσφυγή στο ΣτΕ, για την αλλαγή της όδευσης του T.A.P., να απορριφθεί, όμως τα δύο μεγάλα έργα στη Δ.Ε. Φιλίππων θα γίνουν και θα προσφέρουν «βαθιά ανάσα» στην περιοχή. Τι θα πούνε και τι θα γράψουν τα Μέσα Ενημέρωσης, αν ο Δήμος Καβάλας κερδίσει την προσφυγή και γίνουν τα έργα;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ