Η Καβαλιώτικη καλαθοσφαίριση δεν θα έχει εκπρόσωπο στη συνέχεια της διοργάνωσης του κυπέλλου Ελλάδας, αφού το απόγευμα της Τετάρτης 25 Σεπτεμβρίου 2019, ο Γυμναστικός Σύλλογος Ελευθερούπολης και η Energean Kavala B.C. ηττήθηκαν στις έδρες τους και αποκλείστηκαν από τη β΄ φάση. Συνοπτικά τα αποτελέσματα των παιχνιδιών της 3ης αγωνιστικής ημέρας είναι τα ακόλουθα: Ολυμπιακός Πειραιώς-Ανατόλια 76-91, Κόροιβος Αμαλιάδας-Παγκράτι 93-89, Παπάγου-Αίας Ευόσμου 77-66, Καρδίτσα-Αμύντας 93-96, Energean Kavala B.C.-Δάφνη Δαφνίου 80-87, Φάρσαλα-Χαρίλαος Τρικούπης 64-91, Μανδραϊκός-Ψυχικό 65-59, Γ.Σ. Ελευθερούπολης-Διαγόρας Δρυοπιδέων 71-77.

Η ομάδα της Ελευθερούπολης είχε δύσκολο έργο απέναντι στις «παλιοσειρές» της Α2 εθνικής κατηγορίας (Πολυτάρχου, Λιακόπουλο, Καράμπουλα, Πετροδημόπουλο, Μαχαίρα, Κουκά), που «μαζεύτηκαν» για να βοηθήσουν τον Διαγόρα Δρυοπιδέων, να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα και να φτάσει όσο ψηλότερα μπορεί στη διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας. Μετά την 1η περίοδο, που έληξε με σκορ 17-16, η φιλοξενούμενη ομάδα επέβαλε το παιχνίδι της και έφτασε στη νίκη, παρά την προσπάθεια του Γ.Σ.Ε. στο β΄ ημίχρονο να καλύψει τη διαφορά των επτά πόντων στο τέλος της 2ης περιόδου (26-33). Ο Νεμάνια Μανοΐλοβιτς σημείωσε 21 πόντους με ένα εύστοχο σουτ τριών πόντων, ενώ σκόραραν ακόμα οι: Γοργόνης 3, Δεληγεώργης 2, Μοτσενίγος 5(1 τρ.), Σταμπουλής 11, Καμπουρίδης 16(1 τρ.), Μπένας 7(1 τρ.), Τσούτσος 6(1 τρ.).

Η Energean Kavala B.C. δέχτηκε 87 πόντους στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (Δ.Α.Κ.) «Αλεξάνδρα Δήμογλου», αλλά οι 80 που πέτυχε στην επίθεση, δεν ήταν αρκετοί για να δώσουν την πρόκριση απέναντι στη Δάφνη Δαφνίου, που έχει ένα αξιόλογο «ρόστερ». Οι «συνήθεις ύποπτοι», Βασίλης Λαμπρόπουλος-Δημήτρης Αθανασιάδης, σκόραραν 42 πόντους (σ.σ. από 21 ο καθένας), ενώ τους υπόλοιπους 38 σημείωσαν οι: Δοξάκης 8(2 τρ.), Παντόπουλος 2, Σαββίδης 7(1 τρ.), Φλιάτης 8, Αδαμόπουλος 10, Τεπετίδης 3(1 τρ.).

Οι δύο ομάδες στρέφουν την προσοχή τους, πλέον, στην έναρξη των πρωταθλημάτων της Α2 και της Β΄ εθνικής κατηγορίας. Την 1η αγωνιστική ημέρα της β΄ φάσης του κυπέλλου Ελλάδας, την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019, θα διεξαχθούν τα παιχνίδια: Ιωνικός Νικαίας-Κολοσσός Ρόδου, Μανδραϊκός-Λαύριο, Ανατόλια-Λάρισα B.C., Δάφνη Δαφνίου-Κόροιβος Αμαλιάδας, Άρης Θεσσαλονίκης-Ηρακλής Θεσσαλονίκης, Παπάγου-Ρέθυμνο, Χαρίλαος Τρικούπης-Πανιώνιος, Διαγόρας Δρυοπιδέων-Αμύντας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ