Τα ειδικά υγειονομικά πρωτόκολλα για τις τουριστικές επιχειρήσεις

0

Το Επιμελητήριο Καβάλας ενημερώνει ότι δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η απόφαση για την αντικατάσταση της κοινής υπουργικής απόφασης: «Ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου, βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις, στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του COVID-19». Τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τις τουριστικές επιχειρήσεις θα  ισχύουν έως και τις 31 Μαΐου 2022. Όπως έγινε γνωστό, το σήμα πιστοποίησης Health First παραμένει σε ισχύ. Για όσες επιχειρήσεις δεν έχουν εκδώσει το σήμα, το οποίο εκδίδεται από την Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού, πρέπει να επισκεφθούν την ιστοσελίδα https://www.healthfirsttourism.gr. Η επανέκδοση του σήματος απαιτείται σε περίπτωση αλλαγής προσώπου υπευθύνου για την εφαρμογή του σχεδίου διαχείρισης. Ως αρμόδια Υπηρεσία για την ενημέρωση του κοινού ως προς την εφαρμογή της παρούσας ορίζεται το Υπουργείο τουρισμού, μέσω του τετραψήφιου τηλεφωνικού αριθμού 1572 και άλλων ηλεκτρονικών μέσων (π.χ. της επίσημης ιστοσελίδας του).

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η παρακολούθηση εκπαιδευτικού σεμιναρίου είναι υποχρεωτική και συνδέεται με την ασφαλή και νόμιμη λειτουργία κάθε επιχείρησης διαμονής. Έτσι, απαιτείται εκ νέου εκπαίδευση του ιδιοκτήτη, ή υπεύθυνου του καταλύματος: από 1 έως 50 δωματίων εκπαίδευση ενός ατόμου ανά κατάλυμα, άνω των 50 δωματίων εκπαίδευση ενός ατόμου ανά υπηρεσία/τμήμα καταλύματος. Η προθεσμία ολοκλήρωσης εκπαίδευσης του ιδιοκτήτη/συντονιστή για την τουριστική περίοδο 2021, πρέπει να γίνει έως και τις 15 Ιουνίου 2021. Αναλυτικότερα οι λεπτομέρειες για τα νέα υγειονομικά μέτρα στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Καβάλας www.kcci.gr.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.