Το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020 στην Ξάνθη, συνεδρίασε η Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Μεταξύ άλλων θεμάτων, αναφέρει δελτίο Τύπου, συζητήθηκε και το θέμα των εργαζομένων στην πρώην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων (Β.Φ.Λ.). «Η Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Α.Μ.-Θ. καταδικάζει τις πρακτικές της εργοδοσίας στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων με τη δημιουργία παρένθετων εταιριών, την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, την μη τήρηση των συμφωνηθέντων και την απαγόρευση εισόδου για εργασία σε όσους πιστεύουν ότι οι συμφωνίες και οι υπογραφές πρέπει να τηρούνται και να τιμούνται.

Στηρίζουμε τον αγώνα, όπως κάναμε πάντα, του μοναδικού αναγνωρισμένου σωματείου, αλλά και όλων των εργαζομένων στη βιομηχανία για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την μη ελαστικοποίηση των συμβάσεών τους. Θεωρούμε ότι, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όχι μόνο κλείνει το μάτι στην εργοδοσία, αλλά ανέχεται και τις κάθε είδους αντεργατικές πρακτικές της.

Άλλωστε, αυτό βλέπουμε να συμβαίνει και στο καζίνο Θράκης, με απολύσεις εργαζομένων, με μη καταβολή δεδουλευμένων στα μέλη του σωματείου, με άρνηση απόδοσης κρατήσεων υπέρ του σωματείου από την μισθοδοσία κ.ά.

Η Π.Σ.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Α.Μ.-Θ. δηλώνει ότι, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα συγκρουστεί, για να διαφυλάξει τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την επαναφορά, από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, στη μνημονιακή κανονικότητα της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και των σχέσεων διαπλοκής κράτους-εργοδοτών. Δώσαμε μεγάλες μάχες και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και όλος ο ελληνικός λαός, για να βγούμε από τη μνημονιακή επιτροπεία, οι εργαζόμενοι πρέπει να δρέψουν τους καρπούς των θυσιών τους», αναφέρει το δελτίο Τύπου.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.