• Η Καβάλα έχει δύο μεγάλα λιμάνια. Το λιμάνι «Απόστολος Παύλος» εντός του αστικού ιστού. Και το λιμάνι «Φίλιππος Β» στην ανατολική πλευρά της πόλης. Οι ανάγκες που εξυπηρετούν τα δύο λιμάνια είναι συγκεκριμένες. Το πρώτο («Απόστολος Παύλος») εξυπηρετεί την επιβατική και τουριστική κίνηση, ενώ το δεύτερο («Φίλιππος Β») την εμπορική δραστηριότητα.
  • Μου προκαλεί απορία η αναφορά του ευρωβουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Κώστα Αρβανίτη, στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος», στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας. Είπε ότι είναι εθνικής στρατηγικής σημασίας και δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί. Πρέπει να παραμείνει στο δημόσιο και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και τα αιτήματα των λιμενεργατών.
  • Μάλλον ο ευρωβουλευτής αναφέρεται στο λιμάνι «Φίλιππος Β», ή πιστεύει πως το λιμάνι μέσα στον αστικό ιστό, είναι αυτό που σχεδιάζει η σημερινή κυβέρνηση να παραχωρήσει σε ιδιώτη. Διότι, οι λιμενεργάτες απασχολούνται, κυρίως, στο λεγόμενο εμπορικό λιμάνι. Για ποιο λόγο να ιδιωτικοποιηθεί ένα επιβατικό και τουριστικό λιμάνι;
  • Και ποια σχέση έχει, φίλτατε ευρωβουλευτή, ο πατριωτισμός με την αξιοποίηση των λιμενικών υποδομών; Αφού το λιμάνι της Καβάλας, όποιο από τα δύο εννοείς, είναι εθνικής σημασίας, γιατί η κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σχεδίαζε την παραχώρηση δραστηριοτήτων του σε ιδιώτες; Προφανώς, ήθελε να βάλει χρήματα στο ταμείο του Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ., διότι το ελληνικό δημόσιο δεν μπορεί, ή δεν θέλει, να λειτουργήσει το λιμάνι, έτσι ώστε να είναι κερδοφόρο για το κράτος.
  • Μπορεί, επίσης, με το σημερινό καθεστώς λειτουργίας να διασφαλίζονται τα εργασιακά δικαιώματα και οι θέσεις εργασίας των λιμενεργατών, αλλά ρώτησε τους, φίλτατε ευρωβουλευτή, εάν έχουν συνέχεια δουλειά και καλό εισόδημα; Με την παραχώρηση δραστηριοτήτων σε ιδιώτες, ακόμα, θα ήταν διασφαλισμένες οι θέσεις εργασίας τους;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ