Τη σύμβαση για την εκτέλεση του έργου ανακαίνισης και ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου πρώην Εθνικού Οργανισμού Καπνού (Ε.Ο.Κ.) στην οδό Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, στο οποίο πρόκειται να εγκατασταθούν οι Υπηρεσίες του Δήμου Καβάλας, υπέγραψε την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019, η δήμαρχος, Δήμητρα Τσανάκα, με τον εκπρόσωπο της ανάδοχης εταιρείας.

Το δελτίο Τύπου αναφέρει ότι, το έργο χρηματοδοτείται από το Ε.Σ.Π.Α. με το ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ περίπου και μετά την έκπτωση, το ποσό της σύμβασης ανέρχεται στο 1.045.000 ευρώ, ενώ οι εργασίες θα τελειώσουν σε ένα έτος. Η δήμαρχος δήλωσε πως πρόκειται για ένα αναγκαίο έργο, προκειμένου οι εργαζόμενοι στον Δήμο Καβάλας, να εργάζονται σε χώρους που να ικανοποιούν όλες τις ανάγκες και σε ένα σύγχρονο περιβάλλον, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών. Ζήτησε από τον εκπρόσωπο της ανάδοχης εταιρείας, να εργαστεί μέσα στον προβλεπόμενο χρόνο, με συνέπεια και αποτελεσματικότητα.

Οι παρεμβάσεις αφορούν το μισό υπόγειο, όπου θα διαμορφωθούν αποθηκευτικοί χώροι, τον μισό 1ο όροφο (δυτικό τμήμα) και τον 2ο όροφο, όπου θα στεγαστούν οι διοικητικές και τις τεχνικές Υπηρεσίες, η γραμματεία και το γραφείο δημάρχου, τα γραφεία αντιδημάρχων, το κυλικείο και χώροι αρχείων και αποθηκών. Οι παρεμβάσεις θα είναι ριζικές, με αντικατάσταση δαπέδων, επίστρωση τοίχων, αντικατάσταση και κατασκευή ξύλινων, ή σιδηρών κουφωμάτων, διαχωρισμό των χώρων με τοιχοπετάσματα, αντικατάσταση των ειδών υγιεινής, των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων (ύδρευσης, αποχέτευσης, θέρμανσης, ψύξης, υαλοστάσια ενεργειακά, υαλόθυρες αλουμινίου, θύρες μεταλλικές πυρασφάλειας, εξωτερική μόνωση, ανακατασκευή των δύο ανελκυστήρων και τοποθέτηση εξωτερικού ανελκυστήρα, για την εξυπηρέτηση του κοινού και των ατόμων με αναπηρίες, κ.λπ.).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.