-Γιατί να αντικατασταθεί το Kavala Air Sea Show με ένα φεστιβάλ νεοφυών επιχειρήσεων (start up); Πως θα συμβάλλει το φεστιβάλ αυτό στην τουριστική προβολή της Καβάλας; Σύμφωνα με τον «πατέρα» της πρότασης, τον πρώην δημοτικό σύμβουλο Δήμου Καβάλας, Νίκο Νίκου, το φεστιβάλ θα βοηθήσει στην δημιουργία ενός οικοσυστήματος επιχειρήσεων, ενός κόμβου τεχνολογίας, με σκοπό να συγκρατήσει τους νέους ανθρώπους στην πόλη. Αλλά, ποια σχέση μπορεί να έχει αυτό, με την τουριστική προβολή του τόπου;

-Ο Ν. Νίκου θεωρεί άσκοπη την χρηματοδότηση διοργανώσεων, όπως το Air Sea Show, γιατί δεν «αποδίδουν» για την Καβάλα. «Είναι πολλά χρήματα εκατό χιλιάδες ευρώ για μία ημέρα», σχολίασε. Δεν εξήγησε, ωστόσο, πως αντιλαμβάνεται την αποδοτικότητα του Air Sea Show. Την αξιολογεί με κριτήριο την επισκεψιμότητα των τριών ημερών που διαρκούσε το show; Ποια άλλη εκδήλωση έφερνε τόσες χιλιάδες επισκέπτες στην Καβάλα, πλην του original ethnic Cosmopolis festival; Ωστόσο, η μεγάλη συμβολή του Air Sea Show, είναι η διεθνής προβολή της πόλης. Χάρη στο Air Sea Show και στο Cosmopolis festival, έγινε αναγνωρίσιμη σε όλο τον κόσμο, χωρίς υπερβολή!

-Δηλαδή, το αποτέλεσμα της τουριστικής προβολής, είναι σαφώς καλύτερο από την συμμετοχή στις διάφορες εκθέσεις τουρισμού. Θα ρωτήσουμε το εξής. Πόσο συμβάλλει η συμμετοχή στις διεθνείς εκθέσεις τουρισμού στην αύξηση της επισκεψιμότητας, στον αριθμό των διανυκτερεύσεων στα ξενοδοχεία και στην τόνωση της τοπικής οικονομίας; Μπορούμε να ισχυριστούμε με βεβαιότητα, ότι τα παραπάνω είναι οφέλη των εκθέσεων τουρισμού μόνο; Οι τουριστικές εκθέσεις έχουν μερίδιο, αλλά η συμμετοχή σ’ αυτές αφορά στην ανάδειξη του προορισμού. Πρέπει να σταματήσουμε να πηγαίνουμε στις εκθέσεις γιατί δεν υπάρχουν απτά στοιχεία, για την συμβολή τους στον τουρισμό;

-Κατά την άποψη μας, οι διοργανώσεις του Air Sea Show και του Cosmopolis festival, προσφέρουν πολλά περισσότερα στην τουριστική προβολή της Καβάλας, σε σύγκριση με τις εκθέσεις τουρισμού. Εμείς, θα προτιμούσαμε να δίνει ο Δήμος Καβάλας περισσότερα χρήματα στις συγκεκριμένες διοργανώσεις, παρά στον καταρτισμό του ετήσιου σχεδιασμού δράσεων τουριστικής προβολής, στις οποίες περιλαμβάνεται η συμμετοχή στις εκθέσεις τουρισμού.

-Όσον αφορά την δημιουργία «οικοσυστήματος νεοφυών επιχειρήσεων», απ’ όσο γνωρίζουμε το Επιμελητήριο Καβάλας ανακοίνωσε την λειτουργία μιας τέτοιας δομής στο κτήριο που στεγάζεται η κοινωφελής επιχείρηση του Δήμου Καβάλας, «Δημωφέλεια». Πρόκειται για μία «θερμοκοιτίδα» στήριξης νέων επιχειρήσεων. Αυτή την προσπάθεια, επομένως, μπορεί το Επιμελητήριο να «εμπλουτίσει», όπως είπε ο Ν. Νίκου, διοργανώνοντας ένα φεστιβάλ νεοφυούς επιχειρηματικότητας, στο οποίο θα συμμετέχουν νέοι επιχειρηματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Προτείνουμε το φεστιβάλ να διεξάγεται σε ετήσια βάση στο εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» στο πλαίσιο της KavalaExpo, ή ξεχωριστά από αυτή. Γιατί όχι, να μετατραπεί το εκθεσιακό κέντρο και η Νέα Καρβάλη, στην ελληνική Silicon Valley! Κι αν θέλει, ο Δήμος Καβάλας να συμβάλλει στην χρηματοδότηση του φεστιβάλ.

-Υ.Γ. Το κόστος του Kavala Air Sea Show το 2021 θα ήταν, σύμφωνα με τον υπεύθυνο της διοργάνωσης, Παναγιώτη Γεωργιάδη, γύρω στις 75.000 ευρώ και όχι 100.000 ευρώ. Ο Δήμος Καβάλας θα έδινε 40.000 ευρώ, ενώ στο «γιαλαντζί» φεστιβάλ Cosmopolis έδωσε 150.000 ευρώ!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.