Ο “Αστέρας” Καβάλας κατέκτησε για δεύτερη συνεχή περίοδο το κύπελλο της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ.), νικώντας στον τελικό αγώνα, που διεξήχθη το Σάββατο 14 Μαϊου 2016 στην Κομοτηνή, την ομάδα της “Φιλίας” Ορεστιάδας με σκορ 41-69. Το παιχνίδι ήταν φτωχό σε θέαμα, άτεχνο και σκληρό. Ο “Αστέρας” προηγήθηκε στην 1η περίοδο 8-19, με έντεκα πόντους του ασταμάτητου Λάζαρου Παπαδόπουλου, ο οποίος στη συνέχεια δεν αγωνίστηκε πολύ, λόγω των φάουλ που “φορτώθηκε” εκ των οποίων το ένα ήταν τεχνική ποινή.

Οι παίκτες της “Φιλίας” έπαιξαν πολύ δυνατά, έως σκληρά, στην άμυνα, με την ανοχή των διαιτητών, γεγονός που προκάλεσε εκνευρισμό στην πλευρά του “Αστέρα”.

Ο εκνευρισμός αποτυπώθηκε στο παιχνίδι της ομάδας της Καβάλας στη 2η και στην 3η περίοδο. Η “Φιλία” μείωσε στους επτά πόντους (30-37) στην 3η περίοδο, ο Λεωνίδας Μαγιάνης, προπονητής του “Αστέρα” Καβάλας, απέσυρε τον Δημήτρη Αθανασιάδη για να τον ηρεμήσει και ο Γιώργος Παπαζώτος ανέλαβε το σκοράρισμα στο διάστημα που ο κορυφαίος σκόρερ του “Αστέρα” πήρε “ανάσες” και “καθάρισε το μυαλό του”. Όταν επέστρεψε στο παρκέ ήταν καταλυτικός και οδήγησε τον “Αστέρα” στην κατάκτηση του τροπαίου με δεκαπέντε πόντους στο β΄ ημίχρονο και είκοσι τέσσερις συνολικά.

Με δικό του εύστοχο σουτ τριών πόντων, στην 4η περίοδο, η διαφορά έφτασε στους είκοσι πόντους (35-55) και η συνέχεια του παιχνιδιού είχε τυπικό χαρακτήρα. Η “Φιλία” Ορεστιάδας κατάφερε, με ένα λέι απ, να ξεπεράσει τους σαράντα πόντους στο τέλος έχοντας άσχημα ποσοστά ευστοχίας στα σουτ εντος πεδιάς και στις ελεύθερες βολές. Είναι αξιοσημείωτο, ότι όσους πόντους σημείωσε στο παιχνίδι (41), σημείωσαν μαζί οι: Αθανασιάδης, Παπαζώτος από τον “Αστέρα” Καβάλας.

Τον τελικό κυπέλλου “Τάσος Χαραλαμπίδης”, όπως θα ονομάζεται στο εξής η διοργάνωση του κυπέλλου της Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ., παρακολούθησαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Γιώργος Βασιλακόπουλος και ο γενικός γραμματέας, Παναγιώτης Τσαγκρώνης, οι οποίοι έκαναν τις απονομές των μεταλλίων και των κυπέλλων στις δύο “φιναλίστριες” ομάδες.

Ο πρόεδρος της Ε.Ο.Κ., επίσης, τίμησε τη σύζυγο του εκλιπόντος Τάσου Χαραλαμπίδη, ο οποίος διετέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας, με ευθύνη τον αναπτυξιακό τομέα του αθλήματος. Να σημειώσουμε, ακόμα, ότι οι επόμενοι τελικοί αγώνες του κυπέλλου θα διεξάγονται στην Κομοτηνή, που είναι η έδρα της Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ.

Το σκορ ανά περίοδο του 1ου τελικού αγώνα κυπέλλου “Τάσος Χαραλαμπίδης” και οι συνθέσεις των δύο ομάδων έχουν ως εξής: 8-19, 10-12, 16-14, 7-24.

Φιλία Ορεστιάδας (προπονητής: Γιώργος Ουζουνίδης): Κοντούρης, Μπερτσίμας 5, Ευαγγέλου 7, Κατσαβριάς 10, Σουβάρας, Χερκελετζής 5, Σαββουλίδης 2, Σαρηγιαννίδης 6(1 τρίποντο), Κιήγμας, Γιαννακουδάκης 2, Σιμιτσάκης, Αμαραντίδης 4.

Αστέρας Καβάλας (προπονητής: Λεωνίδας Μαγιάνης): Παπαζώτος 17(2 τρ.), Θανάση, Μαραβέγιας 3(1 τρ.), Μαρκόπουλος, Ζωτίδης, Μουσίκας 3(1 τρ.), Αθανασιάδης 24(4 τρ.), Παπαδόπουλος 11(1 τρ.), Γεωργιάδης 2, Μυζίου 5, Καγιάς 2, Μυτικόπουλος 2.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ