Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ σε ένα δύσκολο χρονικό σημείο του παιχνιδιού, λίγο πριν τη λήξη του α΄ ημιχρόνου, η ομάδα ποδοσφαίρου της Καβάλας έκανε την ανατροπή και σημείωσε μία σημαντική νίκη στη γειτονική Δράμα (1-2), στην τελευταία αγωνιστική ημέρα του πρωταθλήματος του 1ου ομίλου της Γ΄ εθνικής κατηγορίας, το απόγευμα της Κυριακής 15 Μαϊου 2016.

Η δήλωση του Γιάννη Ταουσιάνη στη συνέντευξη Τύπου, ήταν συνοπτική της εικόνας του παιχνιδιού. Η ομάδα της Δόξας Δράμας, έδειξε στο α΄ ημίχρονο ότι ήθελε περισσότερο τη νίκη. Κέρδισε τις “μονομαχίες” και η υπεροχή της καρποφόρησε στο 44ο λεπτό, ενώ είχε δύο ακόμα μεγάλες ευκαιρίες, στο 25ο λεπτό με τον Δημήτρη Γαϊδαρτζή, ο οποίος αστόχησε δύο διαδοχικές φορές να στείλει την μπάλα στα δίχτυα (σ.σ. την πρώτη με κεφαλιά που αποκρούστηκε από την αριστερή κάθετη δοκό) και στο 35ο λεπτό με τον Στέφαν Σπάσιτς που σούταρε δυνατά, αλλά ο Νάσος Αθανασίου απέκρουσε στην “κλειστή γωνία”. Το 1-0 έγινε από τον Δ. Γαϊδαρτζή, με ασύλληπτο σουτ στο “Γ” της εστίας του Α.Ο.Κ., που απείλησε με μία απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Σάββα Κυριακίδη μέσα από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής της Δόξας Δράμας (σ.σ. η μπάλα έφυγε με δύναμη πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Άγγελου Μπόσκου).

Στο 57ο λεπτό, ο Σάββας Τουμανίδης, που είχε προωθηθεί στην περιοχή για την εκτέλεση ενός φάουλ από τον συνονόματό του Κυριακίδη, έπιασε την κεφαλιά και ισοφάρισε 1-1. Από εκείνο το χρονικό σημείο, όπως ανέφερε ο Κώστας Βασιλακάκης, οι παίκτες της Δόξας Δράμας έχασαν τη συγκέντρωσή τους και δεν είχαν το “καθαρό μυαλό”, για να ακολούθησουν την τακτική που είχε σχεδιαστεί πριν το παιχνίδι.

Ο εκνευρισμός έφερε τα λάθη, τις κίτρινες κάρτες και τα “κενά” στη μεσοαμυντική διάταξη. Μία τέτοια κατάσταση εκμεταλλεύτηκε η ομάδα της Καβάλας, γύρω στο 80ο λεπτό και σε μία γρήγορη αντεπίθεση, τεσσάρων επιτιθέμενων έναντι δύο αμυνόμενων παικτών, ο Χάρης Παππάς βρέθηκε “τετ α τετ” με τον νεαρό τερματοφύλακα της γηπεδούχου ομάδας και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-2.

Το δεύτερο τέρμα “βάρυνε” περισσότερο τα πόδια των ποδοσφαιριστών της Δόξας Δράμας, που ήθελαν μόνο τη νίκη για να κατακτήσουν τη 2η θέση στην τελική βαθμολογία και να ελπίζουν στην άνοδο στη Β΄ εθνική κατηγορία. Στα υπόλοιπα λεπτά έως τη λήξη του παιχνιδιού, δεν μπόρεσαν να ισοφαρίσουν και να αποφύγουν, τουλάχιστον, την ήττα.

“Καταρχάς, θέλω να συγχαρώ τους ποδοσφαιριστές της ομάδας μου, για τη νίκη που σημείωσαν σε μία δύσκολη έδρα και απέναντι σε μία ομάδα που βρισκόταν σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Στο α΄ ημίχρονο, η Δόξα Δράμας κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και ήμασταν τυχεροί που δεν δεχτήκαμε περισσότερα τέρματα. Στο β΄ ημίχρονο παίξαμε με μεγαλύτερη συγκέντρωση, δείξαμε “μέταλλο” και πετύχαμε την ανατροπή στο σκορ. Αισθάνομαι ικανοποιημένος, γιατί αυτό που προσπαθήσαμε να περάσουμε στους παίκτες με πολλή δουλειά, το πάθος για τη νίκη σε κάθε παιχνίδι και το “μέταλλο” στις δύσκολες στιγμές, έγινε πράξη στα τελευταία παιχνίδια. Σημειώσαμε την πέμπτη συνεχόμενη νίκη και πραγματοποιήσαμε τον στόχο που είχαμε βάλει”, είπε, σε γενικές γραμμές, ο προπονητής του Α.Ο. “Καβάλα”, Γιάννης Ταουσιάνης, ενώ ο Χρήστος Μπάτζιος συμπλήρωσε: “Θέλαμε τη νίκη για το γόητρο, αλλά και για τελειώσουμε τη χρονιά νικηφόρα”.

Ο Κώστας Βασιλακάκης σχολίασε πως το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο άθλημα και πρόσθεσε: “Η σκληρή δουλειά που έγινε πολύ καιρό, δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Κάναμε τεράστια προσπάθεια, αλλά δεν πήραμε τη δεύτερη θέση. Εύχομα οι δύο ομάδες, της Δόξας Δράμας και της Καβάλας, να “βρούνε το δρόμο τους” και να επιστρέψουν στην Α΄ εθνική κατηγορία. Είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουν”. Η Δόξα Δράμας και ο Α.Ο. “Καβάλα” αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:

Δόξα Δράμας

Μπόσκος, Ρεβυθόπουλος, Βιτλής, Γκαρακλίδης (Στόικος 69ο λεπτό), Βραμέντσαλης, Μουτεσίδης (Δούμπλατζης 81ο λεπτό), Γαϊδαρτζής, Παπαδόπουλος, Μαρκόπουλος (Αθανασιάδης 62ο λεπτό), Ντος Σάντος, Σπάσιτς.

Καβάλα

Αθανασίου, Μπαντάνης (Σταματόπουλος 90ο λεπτό), Κυριακίδης, Τουμανίδης, Δέντσας, Παληγεώργος, Παππάς (Ασημάκης 84ο λεπτό), Μπάτζιος, Μπρατσιάνι, Δουμάνης, Πτηνόπουλος (Λίτσκας 46ο λεπτό).

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 34ης αγωνιστικής ημέρας σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Νέστος Χρυσούπολης-Εορδαϊκός 3-2, Βυζάντιο Κοκκινοχώματος-Εθνικός Νέου Αγιονερίου 2-5, Έβρος Σουφλίου-Άρης Θεσσαλονίκης 0-6, Θύελλα Φιλώτα-Ηρακλής Αμπελοκήπων 5-0, Λαγκαδάς-Καμπανιακός 4-2, Απόλλων Καλαμαριάς-Εθνικός Αλεξανδρούπολης (ματαιώθηκε), Κοζάνη-Εθνικός Γαζώρου (ματαιώθηκε).

Η βαθμολογία

Άρης Θεσσαλονίκης 87, Νέστος Χρυσούπολης 66, Δόξα Δράμας 63, Καβάλα 58, Λαγκαδάς 53, Εθνικός Νέου Αγιονερίου 50, Απόλλων Καλαμαριάς 50, Καμπανιακός 47, Εορδαϊκός 46, Κοζάνη 41, Βυζάντιο Κοκκινοχώματος 37, Θύελλα Φιλώτα 35, Απόλλων Κρύας Βρύσης 34, Ηρακλής Αμπελοκήπων 28, Εθνικός Αλεξανδρούπολης 27, Έβρος Σουφλίου 22, Εθνικός Γαζώρου 5.

Τέλος, στην 1η αγωνιστική ημέρα των μπαράζ για την άνοδο στη Γ΄ εθνική κατηγορία σημειώθηκαν τα αποτελέσματα: Ηρακλής Καβάλας-Δόξα Προσκυνητών 1-2, Ορφέας Ξάνθης-Α.Ε. Διδυμοτείχου 2-0.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ