• Τα Λιπάσματα και τα Πετρέλαια, είναι οι δύο μεγάλοι «οικονομικοί πνεύμονες» για τον Νομό Καβάλας, αλλά όχι οι μοναδικοί. Υπάρχουν εταιρείες που επί σειρά ετών δείχνουν έντονη και εντυπωσιακή εξωστρέφεια. Η δραστηριότητα τους αναγνωρίζεται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ προβάλλει την Καβάλα. Μία τέτοια εταιρεία είναι η «Ακρόλιθος», που εδρεύει στα Κηπιά Δήμου Παγγαίου, η οποία κατέχει σημαντική θέση στην αγορά των φυσικών πετρωμάτων.
  • Η εταιρεία έχει κάνει γνωστό διεθνώς, εκτός από το περίφημο λευκό μάρμαρο και το βότσαλο Θάσου! Τα βραβεία που κερδίζει στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό, αποτελούν αναγνώριση και μεγαλύτερο κίνητρο για την εξέλιξη της εταιρείας.
  • Μία άλλη εταιρεία, που έχει δυναμική πορεία, είναι η Egnatia Aviation, η οποία εκπαιδεύει πιλότους της Πολιτικής Αεροπορίας και συνεργάζεται με μεγάλους μεταφορείς στον κόσμο. Τον ερχόμενο Ιούνιο, η Egnatia Aviation θα συμπληρώσει 14 έτη λειτουργίας στο χώρο (σ.σ. η εταιρεία «Ακρόλιθος» γιορτάζει τα 40 έτη) και όπως δήλωσαν τα ιδρυτικά στελέχη της, η επέκταση της εταιρείας θα συνεχιστεί. «Η ανάπτυξη της εταιρείας προβλέπεται πολύ ραγδαία. Πολύ σύντομα, θα χρειαστούμε και τρίτο αεροδρόμιο», δήλωσε ο Γιώργος Ζωγραφάκης, ενώ ο συνεργάτης του, Δημήτρης Λυμπεράκης, πρόσθεσε ότι θα γίνουν κι άλλες επενδύσεις στην Καβάλα, κυρίως στο κομμάτι της διαμονής και των υπηρεσιών προς τους μαθητές της σχολής. Θέλουμε να πιστεύουμε πως θα γίνει πραγματικότητα και η σημαντική επένδυση, του τρίτου αεροδρομίου, στον Αμυγδαλεώνα, ώστε να εδραιωθεί η παρουσία της εταιρείας στην περιοχή. Φαίνεται πως η πολιτική βούληση υπάρχει, αλλά πρέπει να γίνει πράξη.
  • Ο Νομός Καβάλας έχει (μεγάλη) ανάγκη από την παρουσία επιχειρήσεων όπως οι προαναφερόμενες, οι οποίες δίνουν προστιθέμενη αξία στον τόπο και, βεβαίως, συνεισφέρουν στην οικονομία και στην αύξηση των θέσεων εργασίας. Οι επιχειρήσεις αυτές είναι παραδείγματα για τις υπόλοιπες, αλλά κυρίως για εκείνους που θέλουν, αλλά διστάζουν, να κάνουν το βήμα και να εμπλακούν με την επιχειρηματικότητα. Τόσο η εταιρεία «Ακρόλιθος», όσο και η Egnatia Aviation, όπως είπαν τα στελέχη τους, άρχισαν σαν ένα «όνειρο», το οποίο με πολύ αγώνα, «σκαμπανεβάσματα», επιμονή και υπομονή, έγινε πραγματικότητα. «Το «ταξίδι» ήταν μαγικό. Δεν πιστεύαμε ότι τόσο νωρίς θα γινόταν πραγματικότητα. Όμως, με σκληρή δουλειά και προσήλωση στην ποιότητα ήρθε το αποτέλεσμα. Τα προηγούμενα δέκα έτη περάσαμε μία κρίση, η οποία απέδειξε πως αν μείνει κάποιος πιστός στις αρχές του και στην ποιότητα που προσφέρει, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα», σημείωσε ο Δ. Λυμπεράκης.
  • Ευχόμαστε να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο κι άλλοι νέοι επιχειρηματίες, ώστε να δώσουν ώθηση και προοπτική στον τόπο, μέσα από την επιτυχημένη εξέλιξη στον άκρως ανταγωνιστικό χώρο του επιχειρείν. Οι επιχειρήσεις αυτές θα γίνουν «στυλοβάτες», αλλά και η τοπική κοινωνία «στήριγμα» τους. Διότι, χωρίς την αμοιβαία στήριξη, δεν θα έρθει η ευημερία που όλοι και όλες επιθυμούν.
  • Ο επιχειρηματίας δεν πρέπει να αισθάνεται μόνος και να έχει αντιπάλους την κοινωνία και το κράτος. Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση μιας νέας δράσης στήριξης της επιχειρηματικότητας, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, με το χρηματικό ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ. Οποιαδήποτε ενίσχυση είναι ευπρόσδεκτη, αλλά δεν βοηθούν μόνο τα χρήματα στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ