• «Καλώς ήλθε το δολάριο»! Όχι, δεν αναφέρομαι στην ομότιτλη κινηματογραφική ταινία του παλιού (και αξέχαστου) ελληνικού κινηματογράφου, αλλά στον συμπατριώτη (με καταγωγή από την Καβάλα) ομογενή από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (Η.Π.Α.), ο οποίος ζήτησε τη βοήθεια της Δήμητρας, για να κάνει μία επένδυση στην Καβάλα!
  • Μακάρι να το εννοεί ο άνθρωπος, γιατί οι περισσότεροι μένουν, μόνο, στο ενδιαφέρον. Είτε για να γίνει «θόρυβος» στην τοπική κοινωνία, ξέρετε εσείς καρντάσια (ποιος είναι, τι θα κάνει, πόσα θα ξοδέψει κ.λπ.), είτε γιατί σύντομα διαπιστώνουν πως το επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα δεν είναι ευνοϊκό.
  • Ο συμπατριώτης από το Αμέρικα υποθέτω ότι γνωρίζει την κατάσταση. Για να έρθει, από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού ωκεανού, στην Καβάλα και να συναντήσει τη δήμαρχο, είναι αποφασισμένος να προχωρήσει. Είναι η αγάπη για την πατρίδα το κίνητρο; Είναι το κέρδος; Όποιο κι αν είναι, εύχομαι να βρει την άκρη με τη γραφειοκρατία, που είναι ο «λαβύρινθος» για τους επενδυτές στην Ελλάδα.
  • Δεν ξέρω πόσα εισιτήρια έκοψε η παράσταση «Άγρια Δύση», που παρουσιάστηκε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας 9 Ιουλίου 2018 στο φρούριο της Καβάλας, αλλά αν έκοψε περισσότερα από χίλια διακόσια, δεν είναι και μέγα ζήτημα να την είδαν διακόσια άτομα με προσκλήσεις.
  • Ο αριθμός (διακόσια), πάντως, μου ακούγεται υπερβολικός. Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας απάντησε ότι οι προσκλήσεις ήταν σαράντα. Η διαφορά είναι σημαντική.
  • Θα μου επιτρέψουν οι άνθρωποι του θιάσου να πιστέψω το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, διότι οι θίασοι «έρχονται και παρέρχονται», αλλά οι άνθρωποι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ζούνε ανάμεσα μας.
  • Θεωρώ, όμως, ότι οι δύο πλευρές, δηλαδή οι διοργανωτές του φεστιβάλ Φιλίππων και οι θίασοι, πρέπει να κάνουν ξεκάθαρη συμφωνία στο ζήτημα αυτό, για να αποφεύγονται οι παρεξηγήσεις και οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι καλοί λογαριασμοί, άλλωστε, κάνουν τους καλούς φίλους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ