Ο πολιτιστικός σύλλογος Ελευθερούπολης πραγματοποίησε με επιτυχία και φέτος τις εκδηλώσεις: «Πράβι, καλοκαίρι 2018». Συγκεκριμένα, το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Ιουνίου 2018 στον δημοτικό κήπο Ελευθερούπολης, διοργανώθηκε διήμερο με την παρουσίαση εκθέσεων φωτογραφίας και ζωγραφικής των τμημάτων του συλλόγου. Το δελτίο Τύπου αναφέρει τα εξής: «Πλήθος κόσμου πέρασε από το χώρο στον οποίο είχαν στηθεί οι εκθέσεις και θαύμασαν τα έργα των καλλιτεχνών. Η μουσικοχορευτική παράσταση: «Η γοργόνα ταξιδεύει τον μικρό Αλέξανδρο», με τη συμμετοχή της παραδοσιακής χορωδίας και των παιδικών χορευτικών τμημάτων του συλλόγου, η οποία ήταν προγραμματισμένη για την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018 αναβλήθηκε και θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο.

Την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018, διοργανώθηκε η ετήσια χορευτική παράσταση των τμημάτων του συλλόγου στο θεατράκι του Αγίου Ελευθερίου στην Ελευθερούπολη. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στο ρεμπέτικο τραγούδι και στην ιστορική του πορεία. Μέσα από τον δρόμο της ιστορίας, όπως αυτή έχει καταγραφεί, οι χοροί και οι μουσικές που παρουσιάστηκαν, μας ταξίδεψαν στη Σμύρνη και μετά την Μικρασιατική καταστροφή στην Ελλάδα, όπου άνθισε και δημιουργήθηκε μία βαριά παρακαταθήκη στη νεότερη μουσική ιστορία. Στην εκδήλωση συμμετείχαν χορευτές από τα παιδικά χορευτικά τμήματα, καθώς και τα τμήματα ενηλίκων του συλλόγου, το μικτό τμήμα και το τμήμα γυναικών. Ταυτόχρονα, στον ίδιο χώρο, στήθηκε λαϊκό γλέντι και άναψε φωτιά, στην οποία κάηκαν τα στεφάνια της Πρωτομαγιάς αναβιώνοντας με αυτό τον τρόπο το έθιμο του Κλήδονα.

Την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018, φιλοξενήθηκε από τον σύλλογο και τον Δήμο Παγγαίου, το 6ο φεστιβάλ ελληνικών συλλόγων παραδοσιακών χορών «Σεργιάνι στην Ελλάδα», με τη συμμετοχή χορευτών από την Κρήτη (σχολές χορού Γεωργιλαδάκη), τις Σέρρες (σύλλογος γυναικών Βαμβακόφυτου «Άγιος Γεώργιος») το Μεσολόγγι (σύλλογος Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου) και φυσικά τμήμα χορευτών του πολιτιστικού συλλόγου Ελευθερούπολης, το οποίο «άνοιξε» την εκδήλωση. Παρουσία του δημάρχου Παγγαίου, Φίλιππου Αναστασιάδη, του αντιδημάρχου, Χρήστου Μποσμπότη και του θεματικού αντιπεριφερειάρχη τουρισμού Περιφέρειας Α.Μ.-Θ., Κώστα Αντωνιάδη, το θεατράκι γέμισε από κόσμο και παραδοσιακές μουσικές, δίνοντάς σε όλους την ευκαιρία να γνωρίσουν χορούς από τον τόπο των προσκεκλημένων συλλόγων».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ