Για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι και δεύτερο στο στάδιο “Ανθή Καραγιάννη”, η ομάδα ποδοσφαίρου της Καβάλας δεν κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης και να εκμεταλλευτεί τις βαθμολογικές απώλειες των ομάδων που βρίσκονται ψηλότερα στη βαθμολογία, για να βελτιώσει τη δική της θέση. Απέναντι σε μία δυσκολοκατάβλητη αντίπαλο, τον Α.Ο. Καρδίας, παραχώρησε ισοπαλία με σκορ 0-0. Το αποτέλεσμα φαίνεται πως προκάλεσε εκνευρισμό στον προπονητή του Α.Ο. “Καβάλα”, Άγγελο Διγκόζη, ο οποίος στη συνέντευξη Τύπου “μάλωσε” τον συνάδελφο και συμμαθητή του στη σχολή προπονητών της φιλοξενούμενης ομάδας, διότι παρέταξε τους ποδοσφαιριστές του στον αγωνιστικό χώρο με καθαρά αμυντικό προσανατολισμό και με στόχο να “χαλάσουν” το παιχνίδι της ομάδας της Καβάλας.

Ο Α.Ο. “Καβάλα” είχε ελάχιστες, μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού, φάσεις που ήταν απειλητικός για την εστία της ομάδας της Καρδίας, με κλασικότερη αυτή στην αρχή του β’ ημιχρόνου (6ο λεπτό), όταν ο Μηνάς Πτηνόπουλος έκανε παράλληλη σέντρα “ξυράφι” προς την “καρδιά” της αμυντικής γραμμής του Α.Ο. Καρδίας, όμως δεν βρέθηκε κανένα πόδι, συμπαίκτη, ή αντιπάλου, να αλλάξει την πορεία της μπάλας και να τη σπρώξει στα δίχτυα.

Στην έναρξη του β΄ ημιχρόνου, η ομάδα της Καβάλας άσκησε την μεγαλύτερη πίεση, αλλά όσο περνούσαν τα λεπτά και λόγω του δύσκολου αγωνιστικού χώρου, από τη βροχόπτωση, ο ρυθμός έπεφτε και οι ποδοσφαιριστές αναζητούσαν τη φάση στην εστία της αντίπαλης ομάδας με “βαθιές” μεταβιβάσεις. Ωστόσο, ο Γιώργος Λίτσκας, ο υψηλόσωμος κεντρικός επιθετικός, αντικαταστάθηκε νωρίτερα από τον Παναγιωτόπουλο.

Ερωτηθείς ο Α. Διγκόζης, από τον “Κ.Τ.”, εάν ήταν χρήσιμο να παραμείνει στο παιχνίδι έως τη λήξη ο Γ. Λίτσκας, ώστε να αξιοποιήσει κάποια από τις σέντρες των συμπαικτών του, απάντησε ότι ο επιθετικός παίκτης του Α.Ο. “Καβάλα” ήταν κουρασμένος, έχασε δύο προπονήσεις και δεν τροφοτήθηκε πολύ το χρονικό διάστημα που αγωνίστηκε. Εξέφρασε, ακόμα, τη δυσφορία του, για την κρτική που ασκείται στον ίδιο και στην ομάδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λέγοντας ότι: “Ψάχνετε τα αρνητικά της ομάδας, για να τα προβάλετε”.

Καταρχάς, μας προκαλεί έκπληξη, που ένας επαγγελματίας προπονητής ασχολείται με τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και όχι μόνο ασχολείται, αλλά αισθάνεται και θιγμένος με την κριτική. Ως επαγγελματίας οφείλει να διατηρεί την ψυχραιμία του, να την μεταδίδει στους συνεργάτες του, στους φιλάθλους και, κυρίως, στους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι στην πλειοψηφία είναι νεαροί στην ηλικία και χωρίς υψηλές παραστάσεις.

Όταν ανέλαβε τη θέση του προπονητή στην ομάδα της Καβάλας, παραβλέποντας την προσωπική αρχή που είχε να μην πηγαίνει σε ομάδες στη διάρκεια μιας περιόδου, είχε εμφανές πρόβλημα επικοινωνίας με ορισμένους από τους ποδοσφαιριστές που βρήκε. Τον περαμένο Ιανουάριο, ωστόσο, έκανε σημαντικές αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό και έφερε ποδοσφαιριστές δικής του επιλογής, με στόχο να “χτίσει” μία ομάδα που θα έχει προοπτική και, παράλληλα, θα τερματίσει όσο ψηλότερα μπορέσει στη βαθμολογία του τρέχοντος πρωταθλήματος.

Αποδεικνύεται πως οι ποδοσφαιριστές αυτοί, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν αμέσως στον στόχο της κατάκτησης των αποτελεσμάτων, τα οποία χρειάζονται ώστε η ομάδα της Καβάλας να “κυνηγήσει” μία ψηλότερη θέση στη βαθμολογία. Εάν θέλει κάποιος να αναφέρει τις αιτίες, μπορεί να απαριθμήσει αρκετές. Αλλά, οι ομάδες που έχουν στόχο να πρωταγωνιστήσουν πρέπει να έχουν “μέταλλο”, ώστε να παίρνουν το αποτέλεσμα που θέλουν, ακόμα κι όταν βρίσκονται σε μέτρια αγωνιστική κατάσταση, ή αντιμετωπίζουν μία μη ευνοϊκή διαιτησία, σε κάποιο παιχνίδι.

Όπως, επίσης, δεν είναι “δικαιολογία” για ένα ατυχές αποτέλεσμα, η τακτική που επιλέγει να αγωνιστεί η αντίπαλη ομάδα. Οι ποδοσφαιριστές και ο προπονητής του Α.Ο. “Καβάλα” πρέπει να είναι προετοιμασμένοι απέναντι σε τακτικές τύπου “κατενάτσιο”, διότι καμία αντίπαλη ομάδα της κατηγορίας δεν είναι “αδιάφορη” για το αποτέλεσμα, όταν αντιμετωπίζει ιστορικούς συλλόγους όπως ο Α.Ο. “Καβάλα”. Εάν της δοθεί η ευκαιρία να πάρει το θετικό αποτέλεσμα, ιδιαίτερα στο στάδιο “Ανθή Καραγιάννη”, θα το διεκδικήσει με κάθε (αγωνιστικό) μέσο.

Η ομάδα της Καβάλας αγωνίστηκε εναντίον του Α.Ο. Καρδίας με τους: Συριτούδη, Σταματόπουλο, Κυριακίδη, Τέλο, Καλιβωκά, Τουμανίδη, Παπαδόπουλο, Μελισσόπουλο, Πτηνόπουλο, Λίτσκα, Μπλιο (Παναγιωτόπουλο, Κεφαλά, Τζιτζιφάκο).

Στα άλλα παιχνίδια της 20ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος του 1ου ομίλου της Γ΄ εθνικής κατηγορίας σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Αλμωπός Αριδαίας-Νέστος Χρυσούπολης 1-2, Μακεδονικός Φούφα-Δόξα Δράμας 0-2, Δόξα Προσκυνητών-Απόλλων Καλαμαριάς 0-4, Ορφέας Ξάνθης-Απόλλων Παραλιμνίου 0-0, Λαγκαδάς-Εορδαϊκός 3-1, Α.Ε. Ποντίων Βατολάκκου-Νάουσα 0-3(χωρίς αγώνα).

Η βαθμολογία

Δόξα Δράμας 45, Απόλλων Καλαμαριάς 43, Λαγκαδάς 37, Νέστος Χρυσούπολης 30, Ορφέας Ξάνθης 24, Νάουσα 24, Καβάλα 23, Απόλλων Παραλιμνίου 23, Καμπανιακός 23, Α.Ο. Καρδίας 22, Αλμωπός Αριδαίας 20, Μακεδονικός Φούφα 20, Δόξα Προσκυνητών 14, Εορδαϊκός 13, Α.Ε. Ποντίων Βατολάκκου (αποχώρησε από το πρωτάθλημα).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ