Το ζητούμενο για την ομάδα πετοσφαίρισης γυναικών του Αθλητικού Ομίλου “Καβάλα” στα δύο τελευταία παιχνίδια της α΄ φάσης του πρωταθλήματος της Β΄ εθνικής κατηγορίας με την ίδια αντίπαλο ομάδα, τον Α.Ο. Αμυγδαλεώνα, ήταν να δείξει σοβαρό πρόσωπο και να “τεστάρει” την αγωνιστική κατάσταση όλων των παικτριών του, ενόψει του final four της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Το απόγευμα του Σαββάτου 18 Φεβρουαρίου 2017, στο πρώτο από τα δύο παιχνίδια με την ομάδα του Αμυγδαλεώνα, έδειξε και σοβαρότητα και η εξέλιξη του παιχνιδιού έδωσε την ευκαιρία στον προπονητή του, Δημήτρη Σιώκη, να χρησιμοποιήσει όλες τις παίκτριες που είχε στη διάθεσή του.

Η γηπεδούχος ομάδα του Α.Ο. Αμυγδαλεώνα, αξιόμαχο σύνολο αλλά με νεαρές παίκτριες χωρίς εμπειρία, πίεσε σε κάποια διατήματα των τριών σετ την ομάδα της Καβάλας και τη βοήθησε να ανεβάσει την απόδοσή της, για να φτάσει στη νίκη με 0-3 σετ (16-25, 21-25, 18-25). Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν, πάλι, το ερχόμενο Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017 στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο “Αλεξάνδρα Δήμογλου”, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής ημέρας της α΄ φάσης του πρωταθλήματος.

Θέλουμε, στο σημείο αυτό, να επισημάνουμε την ανάγκη περαιτέρω βελτίωσης του κλειστού γυμναστηρίου του Αμυγδαλεώνα, το οποίο εκτός από τα τμήματα πετοσφαίρισης του Α.Ο.Α. φιλοξενεί, ακόμα, την ομάδα καλαθόσφαιρας των Μακεδόνων Κρηνίδων και τα δύο τελευταία χρόνια παιχνίδια του εργασιακού πρωταθλήματος του Δήμου Καβάλας. Η κατασκευή της μεταλλικής κερκίδας, η τοποθέτηση του ξύλινου δαπέδου και του καινούργιου ηλεκτρονικού πίνακα, ήταν σημαντικές παρεμβάσεις, οι οποίες άλλαξαν την εικόνα του γυμναστηρίου. Ωστόσο, υπάρχουν κι άλλα πράγματα που μπορούν να γίνουν, όπως η αξιοποίηση του εξωτερικού χώρου που βρίσκεται δίπλα στο γυμναστήριο και είναι μία εγκαταλελειμμένη παιδική χαρά.

Καλούμε τη δημοτική αρχή, να αναπλάσει και να εξωραϊσει το χώρο αυτό, ώστε να τον παραδώσει προς χρήση στους κατοίκους του οικισμού. Εκτός από την παιδική χαρά, μπορεί να κατασκευαστεί ένα εξωτερικό γήπεδο, είτε για καλαθόσφαιρα, είτε για ποδόσφαιρο 5Χ5, είτε για πετοσφαίριση, είτε για αντισφαίριση και να τοποθετηθούν φωτιστικά σώματα. Θεωρούμε ότι είναι μία πολύ χρήσιμη παρέμβαση.

Στην καλαθόσφαιρα, η Καβάλα B.C. ήταν κακή αμυντικά απέναντι στην ομάδα του Φάρου Κερατσινίου, με αποτέλεσμα να ηττηθεί με σκορ 105-61, που είναι η μεγαλύτερη σε εύρος ήττα της στο πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας. Η εμφάνιση και η διαφορά στο σκορ προκάλεσαν προβληματισμό, αφού ήταν το τρίτο συνέχομενο παιχνίδι, που η Καβάλα B.C. έδειξε ότι διανύει περίοδο αγωνιστικής κάμψης. Ευελπιστούμε πως θα ανασυνταχθεί γρήγορα και στα επόμενα παιχνίδια θα επανέλθει στις καλές εμφανίσεις.

Η ομάδα της Καβάλας είχε άσχημα ποσοστά ευστοχίας στις ελεύθερες βολές (61%) και στα σουτ τριών πόντων (18%), εν αντιθέσει με τον Φάρο Κερατσινίου που είχε ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά (84% στις ελεύθερες βολές, 63% στα δίποντα, 55% στα τρίποντα), ενώ έλεγξε τα ριμπάουντ (36-29) και σημείωσε εκπληκτική επίδοση στις τελικές πάσες (26). Από την άλλη πλευρά, η Καβάλα B.C. είχε είκοσι λάθη και έντεκα τελικές πάσες.

Για την Καβάλα B.C. αγωνίστηκαν οι: Αναστασάκης, Ντιαλό 6, Μάζουρτσακ 12(1 τρίποντο), Σαββίδης 2, Ερεβμπενάζιε 14(1 τρ.), Κελαϊδής 12(1 τρ.), Κυριακού 1, Κουμλέλης 2, Γκέλιος 5, Μούκας, Μανάκας 7(1 τρ.).

Στα άλλα παιχνίδια της 18ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα: Αμύντας–Αίολος Αστακού 64-70, Χολαργός–Μαχητές Δόξας Πεύκων 101-96(στην παράταση), Αρκαδικός Τρίπολης–Α.Ε. Λάρισας 86-59, Γ.Σ. Λαρισαίων 1928–Ηρακλής Θεσσαλονίκης 74-82, Δούκας–Ηράκλειο 90-63, Εθνικός Πειραιώς–Παγκράτι 100-82, Πανιώνιος Γ.Σ.Σ.–Ψυχικό 77-75.

Η βαθμολογία

Πανιώνιος Γ.Σ.Σ. 35, Δούκας 34, Ηρακλής Θεσσαλονίκης 33, Φάρος Κερατσινίου 31, Αίολος Αστακού 29, Ψυχικό 27, Εθνικός Πειραιώς 27, Χολαργός 27, Α.Ε. Λάρισας 27, Αμύντας 25, Αρκαδικός Τρίπολης 25, Μαχητές Δόξας Πεύκων 25, Καβάλα B.C. 23, Ηράκλειο 22, Γ.Σ. Λαρισαίων 1928 22, Παγκράτι 20.

Η επόμενη αγωνιστική ημέρα (Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017)

Καβάλα B.C.-Ψυχικό, Αίολος Αστακού-Χολαργός, Μαχητές Δόξας Πεύκων-Αρκαδικός Τρίπολης, Α.Ε. Λάρισας-Γ.Σ. Λαρισαίων 1928, Ηρακλής Θεσσαλονίκης-Δούκας, Ηράκλειο-Εθνικός Πειραιώς, Παγκράτι-Πανιώνιος Γ.Σ.Σ., Φάρος Κερατσινίου-Αμύντας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ