Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στον ΕΟΠΥΥ, που ζητάει να κάνει τις νέες συμβάσεις με τους γιατρούς, (ειδικοτήτων παθολογία, γενικής ιατρικής και παιδιατρικής) κάτω από όρους που στην ουσία, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι γιατροί, μιλάμε για «επίταξη» των ιδιωτικών ιατρείων. Θα πληρώνονται οι γιατροί με το «αστρονομικό» ποσό των 0,72 ευρώ, μικτά ανά ασθενή, ενώ θα έχουν υποχρέωση να λειτουργούν τα ιατρεία τους, για τους ασφαλισμένους ασθενείς, αποκλειστικά, 24 ώρες την εβδομάδα, δηλαδή 4 ώρες την ημέρα.

Κατά τη διάρκεια των ωρών εξέτασης αυτών των ασθενών δεν θα μπορεί να γίνεται οποιαδήποτε εξέταση με αμοιβή, δηλαδή της κανονικής πελατείας των ιδιωτών γιατρών. Θα έχουν υποχρέωση εξυπηρέτηση πληθυσμού ευθύνης 2250 ασφαλισμένων και 1500 παιδιών με επιλογή. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ο γιατρός θα έχει την υποχρέωση να βλέπει 400-500 ασφαλισμένους μέσα στο συγκεκριμένο δηλωμένο ωράριο του ΕΟΠΥΥ, πράγμα που και με τον τρόπο αυτόν, ουσιαστικά δεν θα μπορεί ο γιατρός στον χρόνο αυτόν, να εξετάσει τους ασθενείς -πελάτες του.

Στην ουσία, όπως καταλαβαίνουμε, πρόκειται για προσπάθεια επίταξης των ιατρείων, με απαξιωτικούς όρους, συνεργασίας, με σκοπό τον ευτελισμό του ιατρικού λειτουργήματος στον ιδιωτικό τομέα. Οι αιφνιδιαστικοί αποκλεισμοί ολόκληρων περιοχών, πόλεων και ιατρών από τη σύμβαση, ο πενιχρός υγειονομικός σχεδιασμός, η καταστρατήγηση της ελεύθερης επιλογής ιατρού από τον ασθενή δημιουργούν μεγάλα προβλήματα, όχι μόνο στους γιατρούς που καλούνται να κάνουν νέες συμβάσεις, αλλά κυρίως για την ίδια την περίθαλψη των ασφαλισμένων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.