Την σημασία της ενίσχυσης των διμερών σχέσεων και της περαιτέρω οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, τόνισε η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής ομάδας φιλίας Ελλάδας-Πακιστάν και βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Αγγελική Δεληκάρη, κατά την εθιμοτυπική συνάντηση που είχε με τον πρέσβη της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Πακιστάν, Muhammad Aamar Aftab Qureshi.

Όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, η Αγ. Δεληκάρη εστίασε σε συγκεκριμένους τομείς, στους οποίους υπάρχει περιθώριο βελτίωσης των σχέσεων των δύο χωρών, όπως ο κατασκευαστικός τομέας, οι υποδομές, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ο τομέας του εμπορίου τροφίμων και  ποτών. Χαιρέτισε τις προσπάθειες που καταβάλλει το Πακιστάν, για την αντιμετώπιση σοβαρών ζητημάτων, όσον αφορά στον τομέα της οικονομικής ανασυγκρότησης και της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, με την προώθηση μεταρρυθμίσεων που συμβάλλουν στην ενίσχυση της σταθερότητας στην περιοχή.

Ο πρέσβης του Πακιστάν αναφέρθηκε στις μακραίωνες σχέσεις των δύο χωρών και επικεντρώθηκε στην δυνατότητα αξιοποίησης των γνώσεων και της εμπειρίας του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας του, σε τομείς όπως ο αγροτικός, ο ξενοδοχειακός, οι υποδομές και η τεχνολογία, ενώ ζήτησε να επανεξεταστούν ζητήματα που αφορούν στην εκπαίδευση και τις θεωρήσεις.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.