Υπέρ της λειτουργίας των Κέντρων Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (Κ.Τ.Ε.Ο.) των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης τάσσεται ο συνδυασμός «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία» και εκφράζει την αντίθεση για την παραχώρηση του Κ.Τ.Ε.Ο. Ορεστιάδας σε ιδιώτη, όπως αναφέρει το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Με απόφαση της παράταξης του κυρίου Τοψίδη στην περιφερειακή επιτροπή, το Κ.Τ.Ε.Ο. Ορεστιάδας, που εξυπηρετούσε βαρέα οχήματα, δίνεται σε ιδιώτη. Μήπως έχουν σειρά τώρα τα Κ.Τ.Ε.Ο. Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής και Καβάλας, να περάσουν σε ιδιώτες; Πατώντας, η περιφερειακή Αρχή, στην χρόνια υπο-στελέχωση, στην απαξίωση των Υπηρεσιών και την υπο-χρηματοδότηση, έχει ως μόνο στόχο, να ενισχύσει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος των  αναγκών των πολιτών της Περιφέρεια μας. Η λειτουργία των δημόσιων Κ.Τ.Ε.Ο., τα οποία εμπιστεύονται οι πολίτες λόγω του υψηλού επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών τους, συνιστούν σημαντικό οικονομικό πόρο της Περιφέρειας Ανατολική Μακεδονίας-Θράκης και εργαλείο άσκησης κοινωνικής πολιτικής και μάλιστα σε μία εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία. Η «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία» ζητά από την περιφερειακή Αρχή:

-Την άμεση επαναλειτουργία των δημόσιων Κ.Τ.Ε.Ο. Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής και Καβάλας (στην Δράμα και την Ξάνθη λειτουργούν).

-Την ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα τους, την άμεση στελέχωσή τους και την λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, ώστε να παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Να παρέμβει, ώστε νομοθετικά να υπάρξει:

-Μείωση του κόστους τεχνικού ελέγχου και δωρεάν έλεγχο για τους ανέργους, χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους.

-Δωρεάν έλεγχος στα κρατικά αυτοκίνητα.

-Να επεκταθεί o κοινωνικός τους ρόλος στην ενημέρωση και την εκπαίδευση, για το μεγάλο θέμα της οδικής ασφάλειας».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ