Αν δούμε πρώτα τα συνταρακτικά αποτελέσματα  στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Νομίζουμε, ότι οι περισσότεροι προέβλεψαν τη σειρά των υποψηφίων στο ψηφοδέλτιο αυτό. Εμείς, τουλάχιστον, δεν ήμασταν καθόλου σίγουροι μόνο για τον Μακάριο Λαζαρίδη, για τον οποίο, δεν θα είχαμε καμιά έκπληξη, αν βρισκόταν στην πρώτη, στη δεύτερη, στην τρίτη (όπου βρέθηκε), ή στην τέταρτη θέση. Τους υπόλοιπους άνδρες υποψήφιους τους είχαμε δώσει, στις προβλέψεις μας, τη σειρά αυτή. Ακόμη και τη σειρά των γυναικών υποψηφίων, μπορούσε εύκολα κανείς να προβλέψει, ότι η Μαίρη θα είναι πέμπτη και η Βάσω θα είναι τελευταία. Σε καμιά περίπτωση δεν θέλουμε να νομίσει κάποιος ότι δεν τις θεωρούμε ικανές. Απλώς ξέρουμε, πως οι καβαλιώτες νεοδημοκράτες ποτέ δεν υπερψηφίζουν γυναίκα υποψήφια βουλευτή. Στο περιβάλλον του Μακάριου Λαζαρίδη, θεωρούν πως θα έπρεπε να είναι πρώτος και αυτό υπολογίζουν να γίνει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Νομίζουμε, ότι δεν περίμενε ότι δεν θα υπουργοποιηθεί στην πρώτη αυτή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και προφανώς αυτό του κακοφάνηκε. Πιστεύουμε ωστόσο, ότι ο Μακάριος Λαζαρίδης έχει πολύ καλή θέση στην «επετηρίδα» που έχει στο μυαλό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε έναν ενδεχόμενο ανασχηματισμό αργότερα.

Με την ευκαιρία, θέλουμε να επισημάνουμε την σπάνια επιλογή του πρωθυπουργού (ποτέ δεν συνέβη, μέχρι τώρα) να υπουργοποιήσει 21 εξωκοινοβουλευτικούς από τους συνολικά 51 Υπουργούς της Κυβέρνησης. Αυτό το ερμηνεύουμε, ότι δεν θέλει να είναι δέσμιος υποχρεώσεων σε κανέναν και αποφασίζει με μόνο γνώμονα να στελεχώσει την κυβέρνησή του με άτομα εγνωσμένης αξίας, τεχνοκράτες ή όχι, ανεξάρτητα από ποιόν πολιτικό χώρο προέρχονται. Φτάνει, να είναι (κατά τη γνώμη του Κυριάκου) πετυχημένοι, σ’ αυτό που έκαναν σε κάποιο πόστο που κατείχαν στο παρελθόν.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.