• Δεν καταλαβαίνω, καρντάσια, γιατί δεν θα λειτουργήσει το χαμάμ στο πηλοθεραπευτήριο των Κρηνίδων φέτος. Ο χώρος είναι μικρός και δεν χωράει δεύτερο άτομο λόγω των μέτρων προφύλαξης για τον κορονοϊό Covid-19. Ωραία, λοιπόν, ας το χρησιμοποιεί ένα άτομο με χρονικό περιορισμό, για να εξυπηρετηθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι να απολαύσουν ένα «θερμό μπάνιο».
  • Αν υπάρχει μεγάλη ζήτηση, ούτε και με δύο άτομα μέσα στο χαμάμ θα λυθεί το ζήτημα. Μήπως πρέπει η διοίκηση του πηλοθεραπευτηρίου και της «Δημωφέλεια», που έχει την ιδιοκτησία της ιαματικής πηγής, να εξετάσουν τη δυνατότητα κατασκευής ενός ακόμα, μεγαλύτερου, χαμάμ, για να προσφέρουν καλύτερα κι αυτή την υπηρεσία στους επισκέπτες;
  • Αφού υπάρχει η σκέψη να σκεπαστούν με «μπαλόνια» οι ταμιευτήρες με τον θεραπευτικό πηλό (λάσπη), όπως είπε ο Θίοντορ, ας προστεθεί και η κατασκευή ενός δεύτερου χαμάμ. Ίσως χαθούν, φέτος, οι λιγοστοί επισκέπτες που προτιμούν το χαμάμ από την πηλοθεραπεία.
  • Θεωρώ ότι βιάστηκαν ορισμένοι πολιτικοί και φορείς, όπως το Επιμελητήριο και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Νομού Καβάλας, να διαμαρτυρηθούν για τους μεθοριακούς σταθμούς.
  • Επειδή μαζεύτηκαν δεκάδες αυτοκίνητα στον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα, με Βαλκάνιους και άλλους που θέλουν να εισέλθουν στην Ελλάδα για να κάνουν διακοπές, δεν σημαίνει ότι η είσοδος θα γίνει μαζικά και ανεξέλεγκτα. Ο κίνδυνος του Covid-19 δεν έχει παρέλθει επειδή ανέβηκε η θερμοκρασία. Μπορεί στην Ελλάδα να είμαστε τυπικοί στα μέτρα προφύλαξης, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι, όμως, για τους επισκέπτες.
  • Κάνετε υπομονή καρντάσια επιχειρηματίες του τουρισμού και η κατάσταση θα εξομαλυνθεί. Κι αν έγιναν μερικές ακυρώσεις μη πτοείστε. Οι Βαλκάνιοι δεν θα κάνουν διακοπές ούτε στην Τουρκία, ούτε στα Σκόπια, ούτε στην Αλβανία, ούτε στην Ιταλία, ούτε στην Κυανή Ακτή της Γαλλίας, ούτε στα Κανάρια νησιά της Ισπανίας. Στην Ελλάδα θέλουν να έρθουν. Κι αν δεν έρθουν τον Ιούλιο, θα έρθουν αργότερα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ