Η Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. θα χρηματοδοτήσει τις μελέτες δύο σημαντικών έργων στα λιμάνια «Απόστολος Παύλος» και ιχθυόσκαλας Καβάλας

0

Ένα αναπτυξιακό έργο για το λιμάνι «Απόστολος Παύλος» της Καβάλας, ενέκρινε στην τελευταία συνεδρίαση το περιφερειακό συμβούλιο ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, ψηφίστηκε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. και τον Οργανισμού Λιμένα Καβάλας (Ο.Λ.Κ.) για την εκπόνηση δύο μελετών που αφορούν στην επέκταση και διαπλάτυνση του υπήνεμου (μικρού) μόλου, με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ. Με την ολοκλήρωση του έργου αυτού, θα στενέψει η είσοδος (μπούκα) του λιμανιού και θα εξαλειφθούν οι έντονοι κυματισμοί όταν έρχονται δυνατοί νοτιάδες κι έτσι, θα προστατεύονται καλύτερα τα πλοία που ελλιμενίζονται στις πλωτές εξέδρες, ενώ θα τοποθετηθούν παροχές ηλεκτροδότησης και υδροδότησης ελλιμενισμένων σκαφών και φωτισμός.

Επίσης, στην επέκταση των κρηπιδωμάτων και του προσήνεμου μόλου και τοποθέτηση δικτύου Η/Μ (ηλεκτρομηχανολογικών) στην ιχθυόσκαλα, με προϋπολογισμό 450.000 ευρώ. Το έργο αυτό περιλαμβάνει την επέκταση των κρηπιδωμάτων και του προσήνεμου μόλου και τοποθέτηση παροχών ηλεκτροδότησης και υδροδότησης ελλιμενισμένων σκαφών. Διαμορφώνεται, ακόμα, ένας χώρος, όπου θα δένουν τα αλιευτικά σκάφη και άλλα πλοία, μεγαλώνοντας τη χωρητικότητα του λιμανιού.
«Θέλω να ευχαριστήσω τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, η οποία με το εξειδικευμένο προσωπικό που διαθέτει, θα επιβλέπει τη σύνταξη των μελετών και θα ετοιμάσει τα τεύχη διακήρυξης και δημοπράτησης των πιο πάνω έργων, αλλά και τη διοίκηση του Ο.Λ.Κ. για τη χρηματοδότηση των μελετών και την άψογη συνεργασία που έχουμε και με την προηγούμενη, αλλά και με τη σημερινή διοίκηση. Με την ολοκλήρωση των έργων, το λιμάνι Καβάλας θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο, όχι μόνο στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, αλλά και στην ανατολική Μεσόγειο, μετατρέποντας το σε λιμάνι κρουαζιέρας και Yachting, με ανυπολόγιστη προστιθέμενη αξία στην περιοχή μας», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ο.Λ.Κ., Γιώργο Φιλόσογλου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ