Πλήθος μαθητών από σχολεία του Δήμου Παγγαίου και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης, συμμετείχαν στην εκδήλωση με τίτλο: «Ταξιδεύουμε στη χώρα των δικαιωμάτων μας», που πραγματοποιήθηκε στον δημοτικό κήπο Ελευθερούπολης. Διοργανωτές ήταν: οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας και ο Δήμος Παγγαίου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Στη δράση συμμετείχαν: το 1ο, 2ο και 3ο δημοτικό σχολείο Ελευθερούπολης, το δημοτικό σχολείο Αμισιανών, το 1ο,3ο και 4ο νηπιαγωγείο Ελευθερούπολης, το 1ο νηπιαγωγείο Παγγαίου, τα νηπιαγωγεία Πλατανοτόπου και Κοκκινοχώματος, καθώς και το ΓΕ.Λ., το ΕΠΑ.Λ. και το Γυμνάσιο Ελευθερούπολης.

«Τα παιδιά συμμετείχαν σε βιωματικές και εικαστικές δράσεις, προκειμένου να κατανοήσουν την έννοια «δικαίωμα», καθώς και να αναγνωρίσουν τα δικαιώματά τους. Αυτό που τονίστηκε, από εκπαιδευτικούς, γονείς και κηδεμόνες που έδωσαν δυναμικό «παρών», ήταν, ότι σε ένα κόσμο που ολοένα και περισσότερο δυσκολεύει τη ζωή των παιδιών, βασικά αγαθά και έννοιες, όπως τροφή, στέγη, εκπαίδευση, αγάπη, αλλά και αξίες, όπως η φιλία, η ισότητα, η ανεκτικότητα, η συμπαράσταση, αποτελούν καθοριστικούς πυλώνες στη ζωή ενός παιδιού και απαραίτητες προϋποθέσεις για τη σωστή ανάπτυξή του.

Παράλληλα, στόχος όλων όσοι συμμετείχαν στη δράση, ήταν να υπενθυμίσουν το αυτονόητο δικαίωμα των παιδιών στην παιδεία, στην ειρήνη, στην ισοτιμία, στην ελευθερία λόγου και έκφρασης, για να ακουστεί η φωνή τους σε όλο τον κόσμο, η ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα δικαιώματα του παιδιού, καθώς και η ανάδειξη των σημερινών συνθηκών, αξιοποιώντας την ενεργή συμμετοχή ενηλίκων και παιδιών.

Στις 20 Νοεμβρίου 1989, η παγκόσμια κοινότητα δεσμεύτηκε να προστατεύσει τα δικαιώματα του παιδιού, υιοθετώντας τη σύμβαση των δικαιωμάτων του παιδιού. Από τότε, η ημέρα αυτή έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα των Παιδιών. Η συγκεκριμένη σύμβαση, είναι το πρώτο παγκόσμιο δεσμευτικό κείμενο για τα δικαιώματα που όλα τα παιδιά πρέπει να απολαμβάνουν και περιλαμβάνει στοιχειώδεις αρχές για την ευημερία, την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών στα διάφορα στάδια της εξέλιξής τους.

To «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος Δήμου Παγγαίου, Χρήστος Μποσμπότης και ο γενικός γραμματέας του Δήμου, Γιώργος Καλλινικίδης, ο οποίος συνεχάρη τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας για τη δράση, ενώ τόνισε ότι ο Δήμος Παγγαίου στέκεται αρωγός στο σύνολο των πρωτοβουλιών των σχολικών μονάδων, στηρίζοντας το πολύ σημαντικό έργο τους. Ο Δήμος Παγγαίου ευχαριστεί θερμά τον υπεύθυνο σχολικών δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, Παναγιώτη Παπάζογλου και την υπεύθυνη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Παναγιώτα Τσελεκτσίδου, για την αγαστή συνεργασία», αναφέρει το δελτίο Τύπου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.