• Από την ανασύσταση του τμήματος καλαθοσφαίρισης ανδρών στον Αθλητικό Όμιλο «Καβάλα» έως σήμερα, δεν έχει βγει ούτε μία ανακοίνωση από το διοικητικό συμβούλιο του Ερασιτέχνη, η οποία αφορά στο συγκεκριμένο τμήμα. Πρόκειται, δηλαδή, για ένα τμήμα «φάντασμα», που έχει αγωνιστική δραστηριότητα, αφού μετέχει στο πρωτάθλημα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, αλλά καμία άλλη εξωαγωνιστική δραστηριότητα.
  • Ακόμα και στο κλειστό γυμναστήριο των Ποταμουδίων, που χρησιμοποιεί ως έδρα, υπάρχει αναρτημένο μόνο το μπάνερ της Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης «Πάνθηρες», με την οποία έγινε η συνεργασία σε επίπεδο ανδρικού και παιδικού τμήματος. Καμία «απόδειξη» ότι ο Α.Ο. «Καβάλα» υπάρχει και λειτουργεί, πάλι, τμήμα καλαθοσφαίρισης. Οι φίλαθλοι, που είναι και γονείς, βλέπουν μόνο τα μπάνερ της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, του «Αστέρα» και των «Πανθήρων». Πως, λοιπόν, θα μάθουν ότι υπάρχει και ο Α.Ο.Κ., ο μεγαλύτερος σύλλογος του Νομού, για να εγγράψουν τα παιδιά τους στην, επίσης ανύπαρκτη, Ακαδημία καλαθοσφαίρισης; Πως θα δημιουργήσει ο Α.Ο.Κ. το δικό του «φυτώριο» στο άθλημα, για να μπορέσει, με την πάροδο των ετών, να πρωταγωνιστήσει στο χώρο;
  • Κάτι τέτοιο, βεβαίως, δεν το επιθυμούν οι παράγοντες των υπόλοιπων σωματείων της πόλης. Όμως, φαίνεται ότι δεν απασχολεί ιδιαίτερα και το διοικητικό συμβούλιο του Ερασιτέχνη Α.Ο.Κ. Αλλιώς, θα είχε τοποθετήσει, από την αρχή, το μπάνερ με το έμβλημα του συλλόγου στο γυμναστήριο των Ποταμουδίων και θα έκανε γνωστό, ότι επιθυμεί να δημιουργήσει τη δική του Ακαδημία καλαθοσφαίρισης.
  • Πρόκειται για ζητήματα αυτονόητα, τα οποία όχι μόνο δικαιούται, αλλά και επιβάλλεται να κάνει, ο σύλλογος που είναι το «σύμβολο» της Καβάλας στον αθλητισμό.
  • Ειδικά στην καλαθοσφαίριση, για να ασχοληθούμε με την ουσία, είμαστε βέβαιοι πως δεν θα υπήρχε σήμερα η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, αν ο Α.Ο.Κ. κατάφερνε να ανέλθει, προς το τέλος της δεκαετίας του 1990, στην Α2 εθνική κατηγορία. Μετά την ανεπιτυχή αυτή προσπάθεια, δυστυχώς, άρχισε η «αντίστροφη μέτρηση», με τη φυγή σημαντικών παικτών (σ.σ. μεταξύ αυτών και του Νίκου Πενταζίδη, ο οποίος είχε αναδειχτεί και πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα της Β΄ εθνικής κατηγορίας), τη σταδιακή αγωνιστική αποδυνάμωση του τμήματος, την πτώση στο περιφερειακό πρωτάθλημα και τελικά, τη διάλυση του τμήματος από τον Ερασιτέχνη Α.Ο.Κ.
  • Επειδή, επίσης, τα άλλα σωματεία της πόλης εκείνη την εποχή (Αστέρας, Ηρακλής), δεν είχαν τη δυναμική να φτάσουν σε ψηλότερη εθνική κατηγορία, πάρθηκε η απόφαση για τη συγχώνευση των τμημάτων των τριών σωματείων (σ.σ. από τον Ηρακλή Ποταμουδίων) και την ίδρυση της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας το έτος 2003. Η συνέχεια είναι γνωστή στο μπασκετόφιλο κοινό της πόλης.
  • Ο Α.Ο.Κ., επομένως, πρέπει να ξαναγίνει δυνατός και πρωταγωνιστής στην καλαθοσφαίριση, όμως οι άνθρωποι που διοικούν τον Ερασιτέχνη, δεν διαθέτουν την οικονομική δύναμη, ούτε τη γνώση, για να πετύχουν τον στόχο αυτό. Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι έχουν, τουλάχιστο, τη βούληση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ