Schoolgirls and schoolboys of the fifth year voluntarily wear protective face masks inside their classroom as schools re-open after summer holidays and the lockdown due to the outbreak of the coronavirus disease (COVID-19) at the Karl-Rehbein high school in Hanau, Germany, August 17, 2020. REUTERS/Kai Pfaffenbach

-Τα 15.500 θετικά δείγματα, περίπου, με το άνοιγμα των σχολείων, την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, επιβεβαίωσαν αυτό που έγραψα σε προηγούμενο σχόλιο, καρντάσια, ότι ο covid-19 μεταφέρεται στα σχολεία από το εξωτερικό περιβάλλον και όχι το αντίθετο. Διότι, στα σχολεία γινόταν και θα γίνεται τακτικός έλεγχος της διασποράς του ιού στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς. Έτσι, εντοπίζονται αμέσως τα κρούσματα και τα παιδιά, ή οι εκπαιδευτικοί, απομονώνονται γρήγορα. Τώρα, μάλιστα, με την παραλλαγή «Όμικρον», η οποία διασπείρεται ταχύτατα, η καραντίνα δεν διαρκεί πολλές ημέρες, ενώ τα συμπτώματα είναι ήπια και παρόμοια με την γρίπη.

-Παρά την αντίθετη άποψη μερικών, μεταξύ αυτών και «ειδικών» επιστημόνων, θεωρώ πως είναι ορθή η απόφαση της κυβέρνησης να ορίσει την επιστροφή στα μαθήματα τώρα και όχι σε μία, ή δύο εβδομάδες, ώστε να περάσει η έξαρση στην διασπορά του ιού. Η παραλλαγή «‘Ομικρον» θα συνεχίσει να μολύνει όσους και όσες δεν προφυλάσσονται τις επόμενες εβδομάδες. Επομένως, οι μαθητές θα εκτεθούν στην μόλυνση, είτε βρίσκονται στο σχολικό, είτε στο οικογενειακό περιβάλλον. Αν τα σχολεία άνοιγαν στις 17, ή στις 24 Ιανουαρίου 2022, μπορεί τα θετικά δείγματα να ήταν 20.000, ή και 25.000 στην μαθητιώσα νεολαία, με την «φόρα που πήρε» η παραλλαγή «Όμικρον». Και τότε, οι «ειδικοί» επιστήμονες θα απορούσαν, γιατί ενώ υπάρχει «κάμψη» της διασποράς, προέκυψαν τόσες χιλιάδες κρούσματα στους μαθητές και τις μαθήτριες.

-Ακόμα κι αν νοσήσει ένας μαθητής, ή μαθήτρια, θα επιστρέψει σε τρεις-τέσσερις μέρες στο σχολείο, ενώ αν τα σχολεία άνοιγαν μετά από μία, ή δύο εβδομάδες, θα έχανε περισσότερες ημέρες διδασκαλίας. Μακάρι, η κυβέρνηση να εφάρμοζε την ίδια στρατηγική από την αρχή της πανδημίας και στις άλλες δραστηριότητες. Θα αποφεύγαμε πολλά από τα δεινά που «φόρτωσε» στην ελληνική κοινωνία και στην χώρα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ