Διαφημιστικό μήνυμα προβάλλει την ομοφυλοφιλία και την επιλογή φύλου ως «αξίες» στην σύγχρονη (ελληνική) κοινωνία!

2

Τον τελευταίο καιρό προβάλλεται στην ελληνική τηλεόραση ένα διαφημιστικό μήνυμα, το οποίο αφορά την συμμετοχή του Υπουργείου Δικαιοσύνης σε ένα συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, με τίτλο: «Κοινωνία χωρίς ρατσισμό, κοινωνία με μέλλον», για την καταπολέμηση των διακρίσεων λόγω φυλής, καταγωγής, σεξουαλικού προσανατολισμού-ταυτότητας και έκφρασης φύλου.

Θεωρούμε ότι ο φυλετικός ρατσισμός, δεν είναι στην ίδια «κατηγορία» με τον «ρατσισμό» απέναντι στα άτομα που δεν έχουν φυσιολογική σεξουαλική ταυτότητα.

Η φύση δημιούργησε φυλές στο ανθρώπινο είδος (λευκή, μαύρη, κίτρινη κ.λπ.), όπως και διαφορετικά είδη στο ζωικό και φυτικό βασίλειο. Όλοι οι σκύλοι, για παράδειγμα, δεν ανήκουν στην ίδια «ράτσα». Όλες οι τριανταφυλλιές, επίσης, δεν είναι ίδιες. Όμως, σε όλα τα θηλαστικά, στα οποία ανήκει και το ανθρώπινο είδος, υπάρχει μία σαφής διάκριση. Υπάρχει το θηλυκό άτομο, το οποίο κυοφορεί και το αρσενικό άτομο, το οποίο γονιμοποιεί. Τα άτομα αυτά, μορφολογικά, ανατομικά και φυσιολογικά διαφέρουν μεταξύ τους και έχουν τον δικό τους ρόλο στην διαιώνιση του (ανθρώπινου) είδους.

Επομένως, η προβολή της ομοφυλοφιλίας, ή της επιλογής φύλου, ως «δικαιώματα» και «αξίες» στην σύγχρονη κοινωνία, χωρίς ρατσισμό, είναι επικίνδυνο μήνυμα για την νεολαία. Ιδιαίτερα σε μία χώρα σαν την Ελλάδα, η οποία μαστίζεται από την υπογεννητικότητα.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Θεωρώ ότι είναι εξίσου επικίνδυνο να χωρίζουμε τον ρατσισμό σε “κατηγορίες” και την σεξουαλική ταυτότητα σε “φυσιολογική” και μη.

    • Εμείς δεν κάνουμε κανέναν διαχωρισμό και “κατηγοριοποίηση”. Η φύση είναι αυτή που αποφασίζει για όλα τα έμβια όντα. Κάθε άνθρωπος, πρέπει να αισθάνεται περήφανος για το φύλο του και να αγωνίζεται για τα δικαιώματα που έχει ως αρσενικό (άνδρας) και ως θηλυκό (γυναίκα). Δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται διαφορετικά επειδή είναι άνδρας, ή γυναίκα. Αυτό είναι, κατά την άποψη μας, σεβασμός στην διαφορετικότητα του φύλου και της φυλής (ράτσας). Και το αντίθετο, είναι ρατσισμός. Επαναλαμβάνουμε πως είναι επικίνδυνο, να θεωρείται “πρότυπο” η ομοφυλοφιλία και να προβάλλεται ως φυσιολογική σεξουαλική επιλογή. Κι ακόμα πιο επικίνδυνο, να λέγεται σε ένα παιδί, ή σε έναν νέο, πως μπορεί να απαρνηθεί το φύλο του και να γίνει κάτι άλλο από αυτό που γεννήθηκε!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ