• Δεν καταλαβαίνουμε γιατί η δημοτική αρχή του Δήμου Καβάλας θέλει να εφαρμόσει ένα μέτρο, το οποίο θα έχει πολιτικό κόστος και συγχρόνως θα ανακουφίσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης! Κατά την άποψη του δημοτικού συμβούλου της μειοψηφίας, Λεωνίδα Παππά, η δημοτική αρχή βρίσκει συνεχώς ευτελείς δικαιολογίες, για να παραπέμπει στις καλένδες την εφαρμογή του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης.
  • «Όταν υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο, όταν το έχει αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο προ ετών και δεν το εφαρμόζεις, για να μη τα βάλεις με τους Καβαλιώτες και κάποιους απέναντι σου, ενόψει εκλογών, τότε δεν έχεις μόνο πολιτικές, ενδεχομένως να έχεις και άλλες ευθύνες», δήλωσε. Τελικά, η δημοτική αρχή αποφεύγει να εφαρμόσει το μέτρο λόγω του φόβου του πολιτικού κόστους, ή έχει (και) πολιτική ευθύνη, διότι δεν εφαρμόζει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου;
  • Ο Λ. Παππάς αναφέρει, στη συνέχεια της δήλωσής του, ότι η εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης θα έχει ευεργετικό χαρακτήρα στο κυκλοφοριακό, εφόσον υπάρχει η απαραίτητη αστυνόμευση. Επομένως, γιατί να φοβηθεί η δημοτική αρχή το πολιτικό κόστος ενός ευεργετικού μέτρου; Γιατί, επίσης, να το εφαρμόσει προς το τέλος της θητείας της, ενόψει εκλογών, αν σκέφτεται το πολιτικό κόστος;
  • Να είναι βέβαιοι οι Καβαλιώτες, είπε ο Λ. Παππάς, ότι η ελεγχόμενη στάθμευση, δεν θα εφαρμοστεί πριν το τέλος της προεκλογικής περιόδου. «Πάλι, με διάφορες δικαιολογίες και τρικ, θα το μεταθέσουν στο εγγύς μέλλον», συμπλήρωσε.
  • Ο Ηλίας Καλανταρίδης, αντιδήμαρχος οικονομικών και πολιτικός προϊστάμενος της δημοτικής αστυνομίας, ο οποίος χειρίζεται το ζήτημα, εξήγησε ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, δεν ενέκρινε, ακόμα, τη σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Καβάλας, που ελήφθη τον Δεκέμβριο του 2018. Η απόφαση αφορούσε τα δικαιολογητικά και το αντίτιμο που πρέπει να καταβάλλουν οι μόνιμοι κάτοικοι των οδών που θα ισχύσει το μέτρο, ώστε να εξασφαλίσουν την κάρτα για τη θέση μόνιμης στάθμευσης του Ι.Χ. επιβατικού αυτοκινήτου τους.
  • Στην απόφαση αυτή, πρόσθεσε, έγιναν τρεις αλλαγές και θα εισαχθούν στο δημοτικό συμβούλιο για επικύρωση. Οι αλλαγές αφορούν στα δικαιολογητικά (σ.σ. θα ζητηθούν επιπλέον στοιχεία από τους δημότες), στον καθορισμό των οδών που θα χορηγηθεί η κάρτα στάθμευσης στους μόνιμους κατοίκους και στην κατάργηση του αντιτίμου που θα πλήρωναν.
  • Μετά την επικύρωση των αλλαγών, η νέα απόφαση του δημοτικού συμβουλίου θα αποσταλεί για έγκριση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης και θα αποκτήσει ισχύ. Εάν το θέμα συζητηθεί στην ερχόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η απόφαση θα αποσταλεί αμέσως και σίγουρα εντός του Φεβρουαρίου. Αν η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης εκδώσει την έγκριση της απόφασης σε εύλογο διάστημα, η ελεγχόμενη στάθμευση θα εφαρμοστεί πολύ πριν τελειώσει η προεκλογική περίοδος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ