Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Συμπαράταξη Πολιτών» και υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας, Άρης Βέρρος, συνοδευόμενος από υποψηφίους του συνδυασμού, επισκέφτηκε τα γραφεία του νομαρχιακού συλλόγου ατόμων με αναπηρίες Καβάλας, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποι με αναπηρία στην Καβάλα. Το δελτίο Τύπου αναφέρει τα εξής: «Το πρώτο θέμα που τέθηκε, ήταν αυτό της στέγασης του συλλόγου, καθώς ο υπάρχων χώρος, δεν ικανοποιεί τις αυξημένες ανάγκες και ως εκ τούτου, είναι αναγκαιότητα η μετακίνηση σε μεγαλύτερο.

Επίσης, τα μέλη του συλλόγου παραδέχτηκαν τη σημαντική αύξηση των θέσεων στάθμευσης για άτομα με αναπηρίες στο κέντρο της Καβάλας, ζήτησαν, ωστόσο, την πρόβλεψη δημιουργίας θέσεων της τάξης του 5% σε σχέση με τις θέσεις για συμπολίτες χωρίς αναπηρία, σε όλες τις γειτονιές της πόλης. Επιπρόσθετα, τονίστηκε η ανάγκη δημιουργίας τουλάχιστον δύο θέσεων στάθμευσης στη συνοικία της Παναγίας, λόγω και του αυξημένου τουριστικού ενδιαφέροντος που υπάρχει.

Τέλος, σημείωσαν την έλλειψη υποδομών για ολοκληρωμένη πρόσβαση στις παραλίες του Δήμου, καθώς και την ανάγκη δημιουργίας αποδυτηρίων και τουαλετών ειδικά διαμορφωμένων για άτομα με αναπηρίες. Ο Άρης Βέρρος επανέλαβε ότι οι άνθρωποι με αναπηρία είναι μέσα στις προτεραιότητες της παράταξης του και πρόσθεσε τη σημασία της συχνής επικοινωνίας με το δραστήριο σύλλογο τους».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ