Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΙΠΠΩΝ: “Φονικό στην εκκλησία”, μια πραγματική ιστορία στη φυλακή του Φρουρίου της Καβάλας

1 Αυγούστου 2016 @ 9:00 μμ

«Φονικό στην εκκλησιά», είναι ο τίτλος της παράστασης της Ιόλης Ανδρεάδη, βασισμένη στο «Murder in the Cathedral» του T. S. Eliot, σε μετάφραση Γιώργου Σεφέρη, που θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016 στις 21.00, στη φυλακή του φρουρίου Καβάλας, στο πλαίσιο του 59ου φεστιβάλ Φιλίππων. Η υπόθεση του έργου στηρίζεται σε μία πραγματική ιστορία στην Αγγλία του 12ου αιώνα. Ο Τόμας Μπέκετ, πρώην καγκελάριος, συγκυβερνήτης και αδελφικός φίλος του βασιλιά Ερρίκου Β’, γίνεται αρχιεπίσκοπος της Καντερβουρίας και, σαν από θείο φως, απαρνιέται τα εγκόσμια αξιώματα και αφιερώνει τη ζωή του στη μάχη για την κατάλυση της κοσμικής εξουσίας. Ανεπιθύμητος, πια, αυτοεξορίζεται στη Γαλλία.

Ύστερα από μία επιφανειακή συμφιλίωση επιστρέφει, γνωρίζοντας ωστόσο τον κίνδυνο. Δύο μήνες μετά, δολοφονείται από τέσσερις ιππότες μέσα στην ίδια του την εκκλησία, παραμονές της πρωτοχρονιάς του 1170. Λένε πως τα σπαθιά τους ξιφούλκησαν συντονισμένα και βυθίστηκαν στο σώμα του. Τα συναξάρια έγραψαν πως τους καλωσόρισε στο ναό και δέχτηκε τα χτυπήματα χωρίς αντίσταση την ώρα που προσευχόταν. Το έργο του Έλιοτ αρχίζει τη στιγμή που αναγγέλλεται η επιστροφή του. Παρότι στο έργο παρουσιάζονται περισσότεροι από δέκα χαρακτήρες, στον πρόλογό του ο Σεφέρης γράφει: «τα πρόσωπα του έργου δεν είναι πολλά, είναι ένας, ο Θωμάς. Η μάχη του με το αξεχώριστο κακό. Ο αγώνας ενός ανθρώπου με την περηφάνια του, η προσπάθειά του να καθαριστεί από την ίδια του την περηφάνια. Να μην επιθυμεί τίποτα πια, ούτε καν τη δόξα του μάρτυρα. Κάτι που σήμερα δεν το χωράει ο νους μας». Την 1η Αυγούστου 2016, η Ιόλη Ανδρεάδη θα παρουσιάσει στο 59ο φεστιβάλ Φιλίππων μία εκδοχή για δύο πρόσωπα.
Μετάφραση: Γιώργος Σεφέρης
Σύλληψη-σκηνοθεσία-κίνηση: Ιόλη Ανδρεάδη
Μετεγγραφή κειμένου: Ιόλη Ανδρεάδη, Άρης Ασπρούλης
Φωτογραφίες: Πάνος Μιχαήλ
Ερμηνεύουν: Μαρίνα Κανελλοπούλου, Νεκτάριος Σμυρνάκης

Γενική είσοδος: 5€
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας: 2510220876-2510220877 (ώρες γραφείου).

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
1 Αυγούστου 2016
Ώρα:
9:00 μμ
Ετικέτες Εκδήλωση

Χώρος Διεξαγωγής

Φρούριο Καβάλας
Καβάλα, Ελλάδα + Χάρτης Google

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ