-Θα διαφωνήσουμε με την δήλωση που έκανε ο έμπειρος στην πολιτική και κυρίως στην ανάλυση των αποτελεσμάτων εκλογών, Χαράλαμπος (Μπάμπης) Δράκος, πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας (Δ.Ε.Ε.Π.) Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, όσον αφορά την (πρώτη) αποτίμηση που έκανε στο αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου 2023. Είπε ότι, ο ελληνικός λαός καταδίκασε απερίφραστα το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής. Εμείς θεωρούμε ότι, το σύστημα διεξαγωγής των εκλογών, δεν απασχολεί καθόλου τους πολίτες! Ασχολούνται μόνο τα κόμματα και οι υποψήφιοι.

-Εκείνο που απασχολεί τους πολίτες, είναι να υπάρχει πολιτική, οικονομική και κοινωνική σταθερότητα στην Ελλάδα. Την σταθερότητα αυτή θα εξασφαλίσει μία κυβέρνηση, που θα έχει την πλειοψηφία των εδρών στο Κοινοβούλιο. Τον στόχο αυτό, όπως έδειξε το αποτέλεσμα των τελευταίων εθνικών εκλογών, μπορούσε να πλησιάσει και να πετύχει μόνο το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Έτσι σκέφτηκε και έτσι ψήφισε το 40% των ψηφοφόρων την Κυριακή 21 Μαΐου 2023.

-Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες επιθυμούν, πρωτίστως, να έχουν μία σταθερή κυβέρνηση με χρονικό ορίζοντα τετραετίας. Δεν ενδιαφέρονται, αν απέναντι στην κυβέρνηση αυτή, θα υπάρχει μία ισχυρή «αντιπολίτευση». Διότι, αν κατάφερνε η Νέα Δημοκρατία να κερδίσει 151 έδρες στις περασμένες εκλογές και το δεύτερο κόμμα είχε καταποντιστεί, θα είχαμε μεγάλο κοινοβουλευτικό έλλειμμα και σοβαρό πολιτικό ζήτημα.

-Σήμερα, επομένως, στην Ελλάδα έχουμε «αντιπολιτευτικό κενό». Ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥ.ΡΙΖ.Α.)-Προοδευτική Συμμαχία βρίσκεται σε αποσύνθεση. Είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα της ρήσης: «ανεμομαζώματα, ανεμοσκορπίσματα». Δεν είναι συμπαγές κόμμα όπως η Νέα Δημοκρατία και μετά το 2015, συγκυριακά, «ψήλωσε» πολύ και απότομα εκλογικά. Το «πέρασμα» του από την κυβέρνηση, με την στήριξη του κόμματος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», προκάλεσε ενθουσιασμό και δημιούργησε αλαζονεία στα στελέχη του. Κι όταν χάθηκε η εξουσία, χάθηκε και η γη κάτω από τα πόδια τους! Μετά την 21η Μαΐου 2023, εισέρχεται σε περίοδο εσωστρέφειας.

-Αλλά, ούτε το Πα.Σο.Κ.-Κίνημα Αλλαγής μπορεί να γίνει, πάλι, το «αντίπαλο δέος» της Νέας Δημοκρατίας, διότι βίωσε την δική του πολιτική κρίση, που άφησε βαθύ τραύμα. Το τραύμα δεν θα επουλωθεί ποτέ και το Πα.Σο.Κ. με αναλαμπές, όπως στις τελευταίες εκλογές, θα είναι καθηλωμένο στην «αντιπολίτευση». Κι αν δεν υπάρχει η προοπτική της νίκης στις εκλογές και της ανάληψης της διακυβέρνησης, οι ψηφοφόροι του θα φυλλοροούν συνέχεια. Ακόμα κι αν ακούσουν το κάλεσμα που έκανε ο υποψήφιος βουλευτής Καβάλας, Λεωνίδας Παππάς, να επιστρέψουν στο «σπίτι» τους, οι ψηφοφόροι του χώρου που επέλεξαν τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., το Πα.Σο.Κ. δεν θα υπερβεί το 20% που κατέγραψε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

-Κατά την άποψη μας, ο νέος πολιτικός πόλος στην Ελλάδα, πρέπει να αναδειχτεί μέσα από το 16% των κομμάτων που έμειναν εκτός Κοινοβουλίου. Έως τότε, η Νέα Δημοκρατία, θα παραμένει το μεγάλο «φαβορί» για την διακυβέρνηση και ο ελληνικός λαός, θα «κάνει τα στραβά μάτια» στα λάθη, τις παραλείψεις, τις αστοχίες, τον αυταρχισμό και όσα έζησε τα προηγούμενα τέσσερα έτη, με την κυβέρνηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. «Δυοίν κακοίν προκειμένοιν, το μη χείρον βέλτιστον», είπαν οι αρχαίοι πρόγονοι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ