Ο πρώτος πρύτανης του ΔΙ.ΠΑ.Ε. δήλωσε: «Η γεωγραφική διασπορά του Πανεπιστήμιου, είναι συγκριτικό πλεονέκτημα»

0

Με την καθολική αποδοχή και απόλυτη πλειοψηφία από τα μέλη του συμβουλίου διοίκησης (11 ψήφους), εξελέγη ο καθηγητής, Σταμάτης Αγγελόπουλος, πρώτος πρύτανης του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας (ΔΙ.ΠΑ.Ε.). Σύμφωνα με την πρόταση της υποψηφιότητας του Σταμ. Αγγελόπουλου, προτεινόμενοι αντιπρυτάνεις είναι οι: Παναγιώτης Τζιώνας (αντιπρύτανης ακαδημαϊκών υποθέσεων και διασφάλισης ποιότητας), Στυλιανός Ξανθός (αντιπρύτανης οικονομικών, προγραμματισμού και ανάπτυξης), Βασιλική Βράνα (αντιπρύτανης διοικητικών υποθέσεων, φοιτητικής μέριμνας και δια βίου εκπαίδευσης), Κωνσταντίνος Διαμαντάρας (αντιπρύτανης διεθνοποίησης, δημοσίων σχέσεων και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης).

Το συμβούλιο διοίκησης του Πανεπιστημίου αποτελείται από τα εξής μέλη: Αγγελόπουλος Σταμάτιος (καθηγητής της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών, πρύτανης), Γραμματικόπουλος Βασίλειος (καθηγητής της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, εσωτερικό μέλος), Δαυίδ Κωνσταντίνος (καθηγητής της Σχολής Μηχανικών, εσωτερικό μέλος), Μαγκαφάς Λυκούργος (καθηγητής της Σχολής Θετικών Επιστημών, εσωτερικό μέλος), Χατζηδημητρίου Μαρία (καθηγήτρια της Σχολής Επιστημών Υγείας, εσωτερικό μέλος), Χρήστου Ευάγγελος (καθηγητής της Σχολής Οικονομίας και Διοίκησης, εσωτερικό μέλος), Βρόντης Δημήτρης (καθηγητής, αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, εξωτερικό μέλος), Μωραϊτίδης Κωνσταντίνος (χημικός, μέλος διοικητικού συμβουλίου του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, εξωτερικό μέλος), Σούτσας Κωνσταντίνος (ομότιμος καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και πρώην ειδικός γραμματέας του Υπουργείου παιδείας και θρησκευμάτων, εξωτερικό μέλος), Χειμαριού Καλλιρόη (συνταξιούχος πρόεδρος εφετών, εξωτερικό μέλος), Χρυσάφης Αλέξανδρος (οικονομολόγος, εξωτερικό μέλος).

Ο νέος πρύτανης του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδαςδήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους μου, που με εμπιστεύτηκαν για την επιλογή μου στο αξίωμα αυτό. Στόχος μας είναι, να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες του ψηφιακού μετασχηματισμού σε όλες τις Διοικητικές Υπηρεσίες και Ακαδημαϊκές Μονάδες, δεδομένου ότι το ΔΙ.ΠΑ.Ε. εκτείνεται σε οκτώ πόλεις και διαθέτει πολύ σημαντικούς πανεπιστημιακούς κόμβους». Εξήγησε ότι θα αξιοποιηθεί, στον μέγιστο βαθμό, η γεωγραφική διασπορά του Πανεπιστήμιου, ως συγκριτικό πλεονέκτημα για την ανάπτυξη της τοπικής, αλλά και εθνικής οικονομίας και του κοινωνικού κεφαλαίου των περιοχών, όπου δραστηριοποιείται, ενώ παράλληλα, θα διασφαλιστεί η αδιατάρακτη λειτουργία των ακαδημαϊκών Τμημάτων στις έδρες τους, προκειμένου να συνεχίσουν απερίσπαστα το έργο τους, στο πλαίσιο της αυτοτέλειας και συνεκτικότητας του Πανεπιστημίου. Οι άξονες: διεθνοποίηση, ακαδημαϊκότητα, αριστεία, όπως και η σύνδεση της έρευνας με την αγορά εργασίας και την πραγματική οικονομία, είναι στις βασικές προτεραιότητες ανάπτυξης του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ