• Είμαστε της άποψης, ότι τα προβλήματα, μεγάλα, ή μικρότερα και οι παρεξηγήσεις, πρέπει να λύνονται αμέσως και να μη χρονίζουν. Διότι, υπάρχει κίνδυνος να διογκωθούν και να έχουν δυσάρεστο αποτέλεσμα. Στην τελευταία ανακοίνωση του συνδέσμου των οργανωμένων φιλάθλων του Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα», με την ονομασία «Γαλάζιοι Αργοναύτες», αναφέρονται ζητήματα τα οποία πρέπει να απαντηθούν από τη διοίκηση της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας (Π.Α.Ε.).
  • Αναφέρει, συγκεκριμένα, ο σύνδεσμος «Γαλάζιοι Αργοναύτες» ότι: «Το μεγάλο παράπονο μας δεν είναι οι ήττες, αλλά η συμπεριφορά ορισμένων, που μας βλέπουν σαν αντιπάλους» και ότι: «Ο Σ.Φ.Α.Ο.Κ. «Γαλάζιοι Αργοναύτες» στηρίζει και θα στηρίζει, έως το τέλος, την ιδέα που λέγεται Α.Ο.Κ. και όχι τους ανθρώπους, που έχουν διώξει και συνεχίζουν να διώχνουν τον κόσμο από το γήπεδο».
  • Ο βασικότερος παράγοντας που κράτησε ζωντανή την ομάδα ποδοσφαίρου, αλλά και τον σύλλογο, μετά το ύπουλο πολιτικό χτύπημα από τον πρώην υπουργό πολιτισμού, Παύλο Γερουλάνο, ήταν η αγάπη των φιλάθλων. Την κρίσιμη εκείνη περίοδο, οι υγιείς φίλαθλοι συσπειρώθηκαν και απέτρεψαν τη διάλυση του ιστορικού σωματείου, που ήταν σχεδόν βέβαιη. Εκτός από την ομάδα ποδοσφαίρου, ο Ερασιτέχνης Α.Ο.Κ. βρισκόταν σε φθίνουσα πορεία και σε κατάσταση αποσύνθεσης. Η κατάργηση της ομάδας ποδοσφαίρου, θα προκαλούσε τη διάλυση και των εναπομεινάντων τμημάτων.
  • Χωρίς τον σύλλογο, βεβαίως, θα αφανιζόταν και ο σύνδεσμος «Γαλάζιοι Αργοναύτες», που επίσης διερχόταν μία παρατεταμένη κρίση, με την μείωση των μελών του. Είναι ευτύχημα ότι ο σύνδεσμος δεν αφανίστηκε και βοήθησε την ομάδα ποδοσφαίρου να ορθοποδήσει στα πολύ δύσκολα έτη που αγωνίστηκε στη Γ΄ εθνική κατηγορία. Μαζί με την ομάδα δείχνει να αναγεννιέται «από τις στάχτες του» και ο σύνδεσμος. Η λαϊκή παροιμία λέει ότι: «Το ένα χέρι νίβει τ’ άλλο και τα δύο (μαζί) το πρόσωπο». Ο Α.Ο.Κ. δεν μπορεί να προοδεύσει χωρίς τους φιλάθλους του, ούτε οι φίλαθλοι να υπάρχουν, χωρίς τον αγαπημένο τους σύλλογο. Ο δρόμος προς την επιτυχία είναι κοινός.
  • Πράγματι, η ηθική ικανοποίηση είναι μεγαλύτερη για έναν φίλαθλο, απ’ ότι η χαρά της νίκης. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Π.Α.Ε. Α.Ο. «Καβάλα» 1965, για να ευχαριστήσει (δημοσίως) την Π.Α.Ε. Τρίγλια, για την καλή φιλοξενία στο παιχνίδι πρωταθλήματος της περασμένης Κυριακής 5 Ιανουαρίου 2020, θεωρούμε πως μπορούσε να προσθέσει δύο ακόμα γραμμές, για να ευχαριστήσει τους ηρωικούς φιλάθλους της ομάδας, που παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, ταξίδεψαν και στην Τρίγλια Χαλκιδικής, για να στηρίξουν την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών, του προπονητή και της διοίκησης.
  • Η διοίκηση της Π.Α.Ε., επίσης, οφείλει να βοηθήσει στην αναδιοργάνωση του συνδέσμου φιλάθλων, ώστε να δημιουργήσει μία νέα γενιά υποστηρικτών του συλλόγου. Δεν μπορούμε να φανταστούμε την ομάδα ποδοσφαίρου του Α.Ο.Κ. να αγωνίζεται στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη», χωρίς τους οργανωμένους φιλάθλους να τραγουδούν και να ενισχύουν τους ποδοσφαιριστές από την κερκίδα στην πλευρά προς τη θάλασσα. Το στάδιο θα έμοιαζε με «εκκλησία»! Η διαφορά του Α.Ο.Κ. με τα υπόλοιπα σωματεία της πόλης και συγχρόνως η μεγάλη του δύναμη, είναι οι οργανωμένοι φίλαθλοι. Είτε αρέσει, είτε δεν αρέσει σε κάποιους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ