• Υπάρχουν τόσοι άνεργοι και νέοι στην ηλικία μηχανικοί, που είναι αδιανόητο να λένε οι Δήμοι, πως οι Υπηρεσίες Πολεοδομίας είναι υποστελεχωμένες. Κι ενώ υπάρχει άμεση ανάγκη να στελεχωθούν οι Υπηρεσίες αυτές, πολλοί μηχανικοί εγκαταλείπουν το επάγγελμα, ή μεταναστεύουν στο εξωτερικό, για να αναζητήσουν μία καλύτερη τύχη! Απίθανα πράγματα δηλαδή.
  • Μήπως ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας-Ανατολικής Μακεδονίας, πρέπει να συζητήσει σοβαρά το θέμα αυτό με τους δημάρχους, ώστε να βρεθεί ένας τρόπος, οι μηχανικοί που δεν έχουν εργασία, να ασχοληθούν με το αντικείμενο της έκδοσης οικοδομικών αδειών;
  • Να υπογράψουν, δηλαδή, οι Δήμοι που έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα με το Τ.Ε.Ε.-Α.Μ. μία προγραμματική σύμβαση και το Τ.Ε.Ε.-Α.Μ., από την πλευρά του, να συγκροτήσει «ομάδες εργασίας» από άνεργους και νέους στο επάγγελμα μηχανικούς, οι οποίοι θα ασχολούνται με πολεοδομικά ζητήματα.
  • Πιστεύω ότι υπάρχει λύση, όταν υπάρχει και η βούληση να δοθεί αυτή. Μία λύση, όπως η προαναφερόμενη, θα εξυπηρετούσε και τους Δήμους και το Τεχνικό Επιμελητήριο, αλλά κυρίως τους πολίτες και τους εμπλεκόμενους με τον κατασκευαστικό κλάδο. Αν η προτεινόμενη λύση δεν είναι υλοποιήσιμη, μία συζήτηση των δημάρχων με τον πρόεδρο του Τ.Ε.Ε.-Α.Μ. θα βοηθούσε να «πέσουν στο τραπέζι» κι άλλες ιδέες και προτάσεις, από τις οποίες θα ξεχωρίσει κάποια.
  • Εάν κατασκευαστεί ο σταθμός διοδίων στην Εγνατία οδό, στη θέση «Άσπρη Άμμος» (και όχι «Άσπρα Χώματα» όπως την αναφέρει η εταιρεία), λέγεται ότι τα οχήματα θα διέρχονται από την πόλη της Καβάλας, για να αποφύγουν την πληρωμή των διοδίων. Ο μεγαλύτερος αριθμός τουλάχιστον. Ίσως εάν είχε ολοκληρωθεί η περιμετρική οδός της πόλης, να μη συζητιόταν σήμερα, με αρνητικό τρόπο, η κατασκευή του σταθμού διοδίων στην «Άσπρη Άμμο».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ