-Το «ιστορικό» ξενοδοχείο Tosca, με την ξεχωριστή ακτή στα δυτικά της Καβάλας, άλλαξε ιδιοκτήτη. Στο νέο ιδιοκτησιακό σχήμα συμμετέχει και η κόρη του επιχειρηματία που λειτουργούσε το camping IRINI στο Περιγιάλι Καβάλας, η Ειρήνη Βρανά, η οποία έδωσε το στίγμα της ομάδας των επιχειρηματιών, που αναλαμβάνουν να «γυρίσουν σελίδα» στην ιστορία της ακτής Tosca. «Ο σκοπός της νέας διεύθυνσης, είναι ο επαναπροσδιορισμός της φιλοσοφίας της Tosca, που είναι ένα ξεχωριστό ιστορικό ξενοδοχείο της πόλης και θέλουμε να το επαναφέρουμε στους Καβαλιώτες, γιατί εκεί ανήκει. Οι Καβαλιώτες θα θυμηθούν αυτό το ξενοδοχείο που ήξεραν», δήλωσε και πρόσθεσε: «Ο στόχος μας είναι, να προαχθεί ο πολιτισμός και η διαφήμιση της Καβάλας, γιατί μέσα από αυτό θα υπάρχει ένα συνολικό κέρδος για όλους».

-Από την δήλωση αυτή, αντιλαμβανόμαστε τον ενθουσιασμό, την αγάπη και το όραμα μιας Καβαλιώτισσας για τον τόπο της. Η Ειρήνη Βρανά δείχνει την αγάπη της για την Καβάλα εμπράκτως. Συμμετέχοντας σε μία επένδυση, που θα βοηθήσει στην προβολή της πόλης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ωστόσο, το σημαντικότερο στο εγχείρημα που συμμετέχει, είναι ότι θέλει να δημιουργήσει μία στενή σχέση με την τοπική κοινωνία. Η τιμολογιακή πολιτική, είπε, θα κάνει ελκυστική την ακτή Tosca στους Καβαλιώτες, πρωτίστως, ενώ πρέπει να επισημανθεί πως θα προσληφθούν στο προσωπικό αρκετοί ντόπιοι, κυρίως νέους ανθρώπους. «Η φιλοδοξία μας είναι η εξωστρέφεια του ξενοδοχείου», σημείωσε ακόμα. Το αντίθετο, δηλαδή, με το προηγούμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Θεωρούμε πως οι Καβαλιώτες πρέπει να στηρίξουν την νέα προσπάθεια.

-Στον αντίποδα, προκαλεί απογοήτευση η αδιαφορία της τοπικής κοινωνίας στις «εκπτώσεις» που γίνονται στις διοργανώσεις που προβάλλουν διεθνώς την Καβάλα. Δεν ακούσαμε, ούτε διαβάσαμε, μία επίσημη διαμαρτυρία από φορέα, ή σύλλογο, για την μεταφορά του Air Sea Show στην Θεσσαλονίκη. Αντιθέτως, ακούσαμε τον δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη, να σχολιάζει υποτιμητικά την διοργάνωση, λέγοντας πως δεν θα «βάλει μέσα» τον Δήμο οικονομικά, για να πετάνε πάνω από την Καβάλα τα αεροπλανάκια! Είναι αδιανόητο, κατά την άποψη μας, ο πρώτος πολίτης του Δήμου, να απαξιώνει μία δράση που έκανε γνωστή την Καβάλα σε τόπους, όπου δεν γνώριζαν που βρίσκεται η Ελλάδα! Κι ας μην έχουν την δυνατότητα να επισκεφτούν την χώρα και την πόλη.

-Δεν υπήρξε καμία αντίδραση από το Επιμελητήριο Καβάλας, που έβγαλε ανακοίνωση για τον μεθοριακό σταθμό στην Νυμφαία Ροδόπης, ούτε από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας, που θέλει να γίνονται εκδηλώσεις οι οποίες φέρνουν επισκέπτες, ούτε από άλλο φορέα και σύλλογο (σύνδεσμο ξενοδόχων, επαγγελματίες εστίασης, καφεζυθοπώλες, κ.ά.). Δεν δικαιούνται να διεκδικούν νέα πράγματα, όταν χάνονται τα κεκτημένα! Χωρίς εκδηλώσεις που συμβάλλουν στην εξωστρέφεια, πως θα προσελκύσει τουρίστες η Καβάλα;

-Τα παραπάνω, είναι δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα του «θεάτρου του παραλόγου» που επικρατεί τις τελευταίες δύο δεκαετίες στην Καβάλα, η οποία κάνει ένα βήμα προς τα εμπρός και δύο-τρία προς τα πίσω! Με υπαιτιότητα των τοπικών αρχόντων, που στην πλειοψηφία είναι ανεπαρκείς και ορισμένων «κλειστών» κύκλων συμφερόντων (πολιτικών, οικονομικών, επαγγελματικών).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ