-Το μέτρο της επιδότησης των δρομολογίων στις πορθμειακές γραμμές Θάσου (Λιμένα)-Κεραμωτής, Πρίνου-Καβάλας, για έναν μήνα, είκοσι ημέρες (από 5 έως και 25 Απριλίου 2021), δεν λύνει το πρόβλημα.

-Δεν καταλαβαίνω, καρντάσια, γιατί οι τοπικοί άρχοντες «χαϊδεύουν» τις ναυτιλιακές εταιρείες, οι οποίες αποφασίζουν μονομερώς πότε και για πόσο καιρό θα κλείσουν την γραμμή Πρίνου-Καβάλας, πόσα και με ποια συχνότητα δρομολόγια θα κάνουν; Αν οι εταιρείες θεωρούν επιζήμια την λειτουργία μιας γραμμής, πρέπει να το δηλώσουν στην κεντρική διοίκηση, για να βρει άλλη, ή άλλες, για να εξυπηρετήσει (-ουν) τους πολίτες.

-Η γραμμή Πρίνου-Καβάλας είναι κλειστή. Θα λειτουργήσει από τις 5 έως και τις 25 Απριλίου 2021 με επιδότηση πάλι. Όταν τελειώσει η περίοδος επιδότησης θα κλείσει ξανά έως την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Είναι φανερό, δηλαδή, πως η συγκεκριμένη γραμμή λειτουργεί, κυρίως, για να εξυπηρετεί την τουριστική κίνηση από την Καβάλα προς το νησί.

-Από την άλλη πλευρά, η κυβέρνηση πιέζεται να κάνει επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και των ιδιωτών γιατρών, για να στηρίξει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τα δημόσια νοσοκομεία, που βρίσκονται σε συνεχή πίεση λόγω της πανδημίας του κορονοϊού covid-19.

-Την ίδια περίοδο, έκτακτης ανάγκης, οι ναυτιλιακές εταιρείες αποφάσισαν να κρατήσουν ανοιχτή την γραμμή Θάσου-Κεραμωτής και να αποκόψουν την απευθείας συγκοινωνία του νησιού με την Καβάλα. Αναγκάζοντας, έτσι, τους Θάσιους να μετακινούνται από την Κεραμωτή στην Καβάλα, εν μέσω πανδημίας, οδικώς και να επιστρέφουν στον τόπο τους διανύοντας άλλα τόσα χιλιόμετρα.

-Με απόφαση του πρωθυπουργού, ύστερα από εισήγηση του υπουργού στην αρμοδιότητα του οποίου ανήκει η αντιμετώπιση της αιτίας που προκάλεσε την έκτακτη ανάγκη, κηρύσσεται γενική, ή μερική, πολιτική κινητοποίηση για την αντιμετώπισή της. Αν δεν λυθεί το πρόβλημα στις πορθμειακές γραμμές Θάσου-Κεραμωτής και κυρίως Πρίνου-Καβάλας με τις διαδοχικές επιδοτήσεις, υπάρχει και η λύση της «πολιτικής επίταξης» των πλοίων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ