Τ.Ε. Θάσου Κ.Κ.Ε.: «Στέλνουν υπερήλικες ανθρώπους, από την Θάσο, να εμβολιαστούν στην Ελευθερούπολη»

0

Η Τομεακή Επιτροπή Θάσου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (Κ.Κ.Ε.), με αφορμή την έναρξη των εμβολιασμών στους ηλικιωμένους άνω των 85 ετών, εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Ο αναγκαίος και απαραίτητος μαζικός εμβολιασμός, δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ανάγκη άμεσης θωράκισης του δημόσιου συστήματος υγείας, με μαζικές προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Ο εμβολιασμός θα είναι μία μακροχρόνια διαδικασία, έτσι ώστε να δημιουργηθεί το απαραίτητο τείχος ανοσίας. Οι κυβερνητικές παλινωδίες, τα τραγελαφικά γεγονότα των τελευταίων ημερών, δημιουργούν εύλογη ανησυχία για την κρατική ετοιμότητα, υπονομεύουν τη διαδικασία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το νησί της Θάσου, που στέλνουν υπερήλικες ανθρώπους να εμβολιαστούν ακόμα και στο Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης, αναγκάζοντας τους να πραγματοποιήσουν εκατοντάδες χιλιόμετρα, προκαλώντας τους μεγάλη ταλαιπωρία και πολλά οικονομικά έξοδα. Πιο συγκεκριμένα, ένας άνθρωπος από την νότια Θάσο, θα χρειαστεί να διανύσει 120 χιλιόμετρα για να πάει στην Ελευθερούπολη και άλλα τόσα να γυρίσει, συν το ταξίδι με το καράβι και να ξοδέψει, περίπου, 100 ευρώ, αν έχει Ι.Χ. αυτοκίνητο, πολλά παραπάνω αν χρησιμοποιήσει ταξί, αφού τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ είναι ελάχιστα και δεν υπάρχουν δρομολόγια από την γραμμή Πρίνος-Καβάλα. Επιπλέον, ποιος γιατρός θα παρακολουθεί όσους καταφέρουν να κάνουν το εμβόλιο, για τυχόν παρενέργειες; Εδώ και τώρα, η κυβέρνηση να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα:

-Για να λειτουργήσει άμεσα το εμβολιαστικό κέντρο στο Κέντρο Υγείας Πρίνου.

-Για να καλυφθούν όλα τα κενά, σε υγειονομικό προσωπικό στο Κ.Υ. Πρίνου. Να στελεχωθεί με το απαραίτητο προσωπικό και εξοπλισμό, για τη διενέργεια των εμβολιασμών και την παρακολούθηση των τυχόν παρενεργειών.

-Για την επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας και την υποχρεωτική ένταξη του συνόλου των ιδιωτών γιατρών στο σχέδιο εμβολιασμού.

-Για να προγραμματιστούν δρομολόγια στη γραμμή Πρίνος-Καβάλα».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ