– Μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας, περίπου, έγινε η επίσημη παρουσίαση των προγραμμάτων δύο πολύ σημαντικών πολιτιστικών γεγονότων για την Καβάλα.
– Του φεστιβάλ Φιλίππων, που είναι η «ναυαρχίδα» του πολιτισμού στο Δήμο Καβάλας (για να κάνω κι ένα λογοπαίγνιο με τη «ναυαρχίδα των Ελλήνων», το θωρηκτό «Γεώργιος Αβέρωφ» και την έκθεση που φιλοξενήθηκε στο αρχαιολογικό μουσείο της πόλης) και του φεστιβάλ Cosmopolis, που αναβιώνει μετά την κατάργησή του την εποχή του Λουντοβίκ.
– Τα δύο αυτά φεστιβάλ, μαζί με το Air Sea Show, που θα απολαύσουμε οσονούπω, αποτελούν την «πολιτιστική τρόικα» της Καβάλας, όπως εύστοχα είπε η Αναστασία Ιωσηφίδου (πρόεδρος της «Δημωφέλεια»).
– Κι όμως, για τις επίσημες παρουσιάσεις των προγραμμάτων των δύο φεστιβάλ, δεν είπαν «κιχ» τα καρντάσια της αντιπολίτευσης.
– Δεν έστειλε ούτε μία γραμμή με δελτίο Τύπου ο Makis, ούτε έγραψε άρθρο στον τοπικό Τύπο ο Λουντοβίκ.
– Και ο Άρης (Βέρρος) με τον Χρήστο (Ποτόλια), επίσης σιωπή. Ο Βαγγέλης (Παππάς), μάλλον θα μιλήσει στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
– Η αντιπολίτευση, λοιπόν, δεν είχε το (πολιτικό) σθένος να πει μία καλή κουβέντα, γιατί στο φεστιβάλ Φιλίππων θα παρουσιαστούν περισσότερες παραστάσεις αρχαίου δράματος και κωμωδίας, απ’ ότι στην Επίδαυρο!
– Δεν είχε το (πολιτικό) σθένος να πει μία καλή κουβέντα, γιατί η διοίκηση του Δήμου Καβάλας αναβίωσε το φεστιβάλ cosmopolis, στο οποίο είχε βάλει «ταφόπλακα» ο Λουντοβίκ.
– Όλες τις προηγούμενες ημέρες, όμως, «έδωσαν ρέστα», τα καρντάσια της αντιπολίτευσης με το θέμα της μετεγκατάστασης των προσφύγων από το Εσκί Καπού στο στρατόπεδο «Ασημακοπούλου». Για να πλήξουν, βεβαίως, τη δημοτική αρχή.
– Αλλά, ο ρόλος της αντιπολίτευσης, είναι και να στηρίζει τη διοίκηση στις θετικές πρωτοβουλίες και αποφάσεις που παίρνει.
– Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, συμπολίτες μου, ότι παίζεται μικροπολιτικό παιχνίδι κάθε φορά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ