Η Energean προχώρησε στην δημοσίευση της 4ης ετήσιας έκθεσης βιώσιμης ανάπτυξης (Sustainability Report) που καλύπτει την φιλοσοφία της και τις δραστηριότητες για το 2021. Η έκθεση παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία εφάρμοσε και διαχειρίστηκε την πολιτική της βιωσιμότητας τόσο σε επίπεδο Ομίλου, καθώς και στο επιχειρησιακό πεδίο. Το τρίπτυχο περιβάλλον, κοινωνία, εταιρική διακυβέρνηση και η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελούν θεμελιώδεις πυλώνες για το επιχειρησιακό μοντέλο της Energean και βρίσκονται στην καρδιά του συστήματος αξιών της, του ETHOS της. To τελευταίο εμπεριέχει το κύριο όραμα της Energean, που είναι η δημιουργία αξίας για όλους τους κοινωνικούς της εταίρους (Stakeholders) και η δημιουργία βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης σε όλες τις χώρες και τις κοινωνίες στις οποίες η εταιρεία δραστηριοποιείται.

H Ίλια Ρήγα, επικεφαλής του τμήματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, σχολίασε: «Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε μία έκθεση που εκφράζει την ιδιαίτερη θέση μας στον κόσμο της ενέργειας, μία θέση που χαρακτηρίζεται από την δραστηριοποίηση σε πολλές διαφορετικές χώρες και πολιτισμούς. Μολονότι έχουμε ηγετική παρουσία στην βιώσιμη ανάπτυξη στον χώρο της έρευνας και της παραγωγής υδρογονανθράκων, η υψηλή αίσθηση της εταιρικής μας ευθύνης δεν περιορίζεται στα περιβαλλοντικά θέματα. Είμαστε πολύ υπερήφανοι για το ότι παρέχουμε ένα ασφαλές περιβάλλον εργασίας στους ανθρώπους μας και για το ότι η εταιρική μας κουλτούρα ενθαρρύνει την διαφορετικότητα, την έλλειψη αποκλεισμών και την θετική μας ενασχόληση με τις ευρύτερες κοινωνίες που φιλοξενούν τις δραστηριότητές μας».

Με αφορμή την δημοσιοποίηση της έκθεσης βιώσιμης ανάπτυξης για το 2021, ο Μαθιός Ρήγας, διευθύνων σύμβουλος (CEO) του ομίλου Energean, έγραψε τα ακόλουθα: «Ένα μείζον θέμα που αναδείχθηκε με έμφαση μετά την ολοκλήρωση της περιόδου που αφορά η έκθεση, είναι η ενεργειακή ασφάλεια. Ποτέ άλλοτε στην πρόσφατη ιστορία της ανθρωπότητας, το ζήτημα αυτό δεν είχε ξανά τέτοια σημασία. Η φρικώδης εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει προκαλέσει στην Ευρώπη μία ενεργειακή κρίση, η οποία θα αναδιαμορφώσει και θα επανακαθορίσει την παγκόσμια ενεργειακή αγορά για τις επόμενες δεκαετίες. Καθώς έχουμε μπροστά μας ένα νέο και αβέβαιο μέλλον, η ενεργειακή ασφάλεια σε όλα τα επίπεδα, εθνικό, περιφερειακό και παγκόσμιο, έχει καθορίσει την πολιτική ατζέντα. Σε ό,τι αφορά την βιώσιμη ανάπτυξη, οι εταιρείες που επιχειρούν στον ενεργειακό τομέα, έχουν έναν καθοριστικό ρόλο στην υποστήριξη της ενεργειακής ασφάλειας, υπηρετώντας τον Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης νούμερο επτά του Ο.Η.Ε., κατά τον οποίο η παροχή ενέργειας, θα πρέπει να είναι διαρκώς διαθέσιμη, προσιτή και αξιόπιστη».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ