• Δεν κατανοώ την επιμονή, έως εμμονή, του Makis, να αλλάξουν οι ημερομηνίες διεξαγωγής του φεστιβάλ cosmopolis. Δηλαδή, από τον Ιούλιο, να μεταφερθεί χρονικά τον Σεπτέμβριο, για να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος.
  • Makis, καρντάσι μου, ένα φεστιβάλ και μάλιστα διεθνούς εμβέλειας, δεν είναι καναπές στο καθιστικό του σπιτιού μας, για να τον αλλάζουμε θέση όταν θέλουμε να ανανεώσουμε τη διακόσμηση και τη διάθεση μας.
  • Αυτές οι αλλαγές είναι πλήγμα στο κύρος της διοργάνωσης, μιας σοβαρής διοργάνωσης και όχι ενός «πανηγυριού», όπως αποκαλείς τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Καβάλας.
  • Ο Στάθης Εριφυλλίδης άρχισε το φεστιβάλ τον Ιούλιο και πάνω στο pick (κορύφωση) της διοργάνωσης, ήρθε ο Λουντοβίκ να τη σταματήσει! Αυτό κι αν ήταν πλήγμα στο κύρος και στην αξιοπιστία του Δήμου Καβάλας.
  • Η σημερινή δημοτική αρχή επιχείρησε, παρά το δυσμενές οικονομικό κλίμα, να αναβιώσει το φεστιβάλ και το εγχείρημα όχι μόνο πέτυχε, αλλά φάνηκε ότι ο κόσμος το περίμενε αρκετά χρόνια.
  • Από τα βασικά στοιχεία για την επιτυχία μιας διοργάνωσης, είναι η σταθερή και συνεχής διεξαγωγή της. Έτσι, οι συμμετέχοντες κάνουν τον προγραμματισμό τους και δεν αιφνιδιάζονται με τις αλλαγές στις ημερομηνίες. Γνωρίζουν, δηλαδή, ότι κάθε καλοκαίρι, τον Ιούλιο, διεξάγεται στην Καβάλα το φεστιβάλ cosmopolis και προγραμματίζουν, πολύ καιρό πριν, τη συμμετοχή τους. Αυτό αφορά τις αποστολές των ξένων χωρών, αλλά και τους καλλιτέχνες.
  • Θα αναφέρω ένα απλό παράδειγμα. Τα δύο προηγούμενα χρόνια, στο πλαίσιο του φεστιβάλ cosmopolis, ήρθαν στην Καβάλα δύο θρυλικές μορφές της μουσικής ρέγκε (reggae music). Αυτοί οι θρύλοι έχουν ένα πρόγραμμα περιοδείας για συναυλίες σε όλο τον κόσμο. Μπορεί τον Σεπτέμβριο να ήταν «κλεισμένοι» για άλλη πόλη και έτσι το φεστιβάλ cosmopolis θα έχανε σε αίγλη.
  • Τα πράγματα, επομένως, δεν είναι απλά. Χρειάζεται να υπολογίζουμε όλες τις παραμέτρους και τις λεπτομέρειες, πριν πάρουμε μία απόφαση, ή κάνουμε μία πρόταση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ