-Είναι λογικό (και επόμενο) να χρειάζονται 3 εκατομμύρια ευρώ, ώστε το δημοτικό στάδιο Καβάλας «Ανθή Καραγιάννη», να είναι ένα «αξιόλογο στάδιο», όπως ανέφερε ο δήμαρχος, Θόδωρος Μουριάδης. Μετά από την άνοδο της ομάδας ποδοσφαίρου του Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα» στην Super League, το καλοκαίρι του 2009, δεν έγινε καμία σοβαρή παρέμβαση στο στάδιο από τις εκάστοτε δημοτικές Αρχές. Οι εργασίες που έγιναν το καλοκαίρι του 2009, απ’ όσο θυμόμαστε, αφορούσαν την αντικατάσταση του χλοοτάπητα, την ανακαίνιση των αποδυτηρίων και την τοποθέτηση πλαστικών καθισμάτων στις κερκίδες. Για το τελευταίο, προκύπτει το εύλογο ερώτημα: «Έπρεπε να ανέλθει η ομάδα ποδοσφαίρου στην ανώτερη επαγγελματική κατηγορία, για να πάψουν οι φίλαθλοι να κάθονται πάνω στο τσιμέντο, είτε με τον ήλιο, είτε με την βροχή;». Αλλά και ο χλοοτάπητας, αν συντηρούνταν σωστά τα προηγούμενα έτη, δεν θα χρειαζόταν να αντικατασταθεί. Δεν είναι δυνατό στο μεγαλύτερο στάδιο του Δήμου, να μη συντηρείται ο χλοοτάπητας. Δεν είναι τόσο υψηλό το κόστος φροντίδας του χλοοτάπητα, ώστε να μην υπάρχει ένα σταθερό χρηματικό ποσό στον ετήσιο προϋπολογισμό του Δήμου για τον σκοπό αυτό. Ακόμα και η ανακαίνιση των αποδυτηρίων μπορούσε να γίνει πριν ο Α.Ο.Κ. ανέλθει στην Super League.

-Η πραγματικότητα είναι, ότι η (τότε) δημοτική Αρχή αναγκάστηκε να κάνει τις παραπάνω (απολύτως απαραίτητες) παρεμβάσεις, γιατί «πιέστηκε» από τον Α.Ο.Κ. και την διοργανώτρια Αρχή. Το ίδιο γίνεται, δυστυχώς, έκτοτε ανεξαρτήτως των τακτικών εσόδων που έχει ο Δήμος Καβάλας από την κεντρική διοίκηση. Διότι, μετά το έτος 2009, δεν δόθηκαν ποτέ 160.000 ευρώ για βελτιωτικές εργασίες στο δημοτικό στάδιο. Τόσα είναι τα χρήματα που θα δοθούν το καλοκαίρι του 2024, για να γίνουν ορισμένες εργασίες στο στάδιο, πάλι επειδή ο Α.Ο.Κ. ανήλθε στην κατηγορία Super League 2. Αμφιβάλουμε εάν μέσα στην 15ετία αυτή, από το 2009 έως το 2024, δόθηκαν, συνολικά, περισσότερα χρήματα από τις 160.000 ευρώ. Και πέρασαν έτη, που ο Δήμος Καβάλας είχε περισσότερα τακτικά έσοδα, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης μπορούσε να διαθέσει χρήματα, ενώ υπήρχαν και αρκετές χρηματοδοτήσεις για έργα.

-Τα πλαστικά καθίσματα που τοποθετήθηκαν το 2009, υπάρχουν ακόμα στις κερκίδες του σταδίου! Δεν έπρεπε να αντικατασταθούν όταν συμπληρώθηκε μία δεκαετία; Οι λαμπτήρες στους προβολείς φωτισμού, που καταναλώνουν αρκετή ηλεκτρική ενέργεια, θα μπορούσαν να αντικατασταθούν σταδιακά τα προηγούμενα έτη. Η μελέτη για την ανακαίνιση των δημοσιογραφικών θεωρείων έπρεπε να είναι έτοιμη. Οι μελέτες (εδαφολογική, στατική) για την κατασκευή στεγάστρου, όπως και για την αντικατάσταση του ταρτάν, έπρεπε να είναι προτεραιότητα.

-Η αναφορά του δημάρχου στο ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ είναι, κατά την άποψη μας, μία πρόφαση, για να δικαιολογηθεί η αδράνεια της δημοτικής Αρχής. Είμαστε βέβαιοι ότι, αν ο Α.Ο.Κ. παρέμενε στην Γ΄ εθνική κατηγορία (σ.σ. παρεμπιπτόντως, είναι αρκετοί και στην πόλη που θέλουν τον Α.Ο.Κ. καθηλωμένο στην κατηγορία αυτή), δεν θα κινητοποιούνταν η δημοτική Αρχή και η περιφερειακή διοίκηση, δευτερευόντως, για να βρεθούν τα χρήματα και να γίνουν εργασίες στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη». Επίσης, ο Θόδ. Μουριάδης «προειδοποιεί» ότι, αν ο Α.Ο.Κ. πετύχει την άνοδο στην Super League, δεν είναι εύκολο να βρεθούν 3 εκατομμύρια ευρώ.

-Το δημοτικό στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» πρέπει να είναι στολίδι, είτε ο Α.Ο.Κ. συμμετέχει στην Super League, είτε στην Γ΄ εθνική κατηγορία. Μαζί με το δημοτικό κολυμβητήριο, είναι οι μεγαλύτερες αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου. Και τουλάχιστον αυτές οι δύο, πρέπει να βρίσκονται πάντα σε καλή κατάσταση και να είναι σύγχρονες. Για την συντήρηση και βελτίωση αυτών, κάθε δημοτική Αρχή πρέπει να διαθέτει σταθερό χρηματικό ποσό από τον ετήσιο προϋπολογισμό του Δήμου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ